Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat Fed-voorzitter Powell dinsdag voor de Senaat herhaalde dat er meer verbetering van de inflatie nodig is voordat de Fed de rente kan verlagen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,9 procent tot 516,42 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,9 procent op 18.407,22 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,9 procent op 7.573,55 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 8.193,51 punten.

"Dus meer van dezelfde retoriek en wij denken dat Powell er blij mee is om de markten in dit stadium relatief rustig te houden nu sommige cijfers de goede kant op gaan", zei ING.

Tijdens de tweede dag van getuigenissen, ditmaal verscheen Powell voor het Huis van Afgevaardigden, hield hij vast aan zijn script door te zeggen dat de hoge inflatie niet het enige risico is waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd. "Er zijn ook risico's verbonden aan het precies goed timen van de renteverlagingen", zei hij.

De markten concentreren zich nu op de Amerikaanse inflatie van donderdag en de start van het Amerikaanse cijferseizoen. Analisten van Bank of America verwachten dat het tweede kwartaal het eerste kwartaal sinds het vierde kwartaal van 2022 zal zijn waarin de winst per aandeel groeit voor de bedrijven in de S&P 500, buiten de zogenaamde Magnificent Seven die de rally van dit jaar aandrijven.

Wat de Amerikaanse inflatie betreft, rekent de markt op een daling in juni naar +3,1 procent op jaarbasis van +3,3 procent in mei, en dat de kern-CPI van juni op jaarbasis ongewijzigd blijft op +3,4 procent.

Olie noteerde woensdag 1,2 procent hoger op 82,39 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week flink zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0827. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0812 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen verlaagde dinsdagavond de outlook, omdat de mogelijke sluiting van een vestiging voor de elektrische versie van Audi in het Belgische Vorst een significant effect op de resultaten kan hebben. De Duitse autobouwer verwacht nu een operationeel rendement op de omzet van 6,5 tot 7,0 procent tegen eerder 7,0 tot 7,5 procent. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Airbus staat er volgens Berenberg beter voor dan Boeing, maar daarmee is de haalbaarheid van doelstelling voor dit jaar nog niet zeker. Airbus loopt dit jaar tot nu toe achter op schema in de leveringen van toestellen. Vorige maand werd de doelstelling daarvoor verlaagd. De koers steeg circa 1,0 procent.

Porsche trekt bij de resultaten over het tweede kwartaal met de margeontwikkeling de meeste aandacht onder beleggers, stelde Deutsche Bank. Daarbij hangt veel af van betere prijzen en lagere kosten. DB schat in dat de winst omhoog van Porsche stijgt en daarmee de kasstroom. De koers steeg 3,7 procent.

Danske Bank lijkt volgens Berenberg van de Noord-Europese banken de beste papieren in handen te hebben, maar ziet niettemin kans op teleurstelling, bijvoorbeeld door vertraging in kapitaalinstroom. Berenberg vindt de waardering na de outperforming van de markt met 50 procent sinds eind 2022 correct gewaardeerd. Berenberg startte de waardering van het aandeel met het advies op Houden en het koersdoel op 215 Deense kroon. De koers steeg 1,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 5.595,21 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.