Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX kruipt langzaam verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

AEX kruipt langzaam verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft woensdagochtend de openingswinsten langzaam wat verder uitgebouwd.

De AEX steeg woensdag rond half twaalf met 0,3 procent tot 933,35 punten.

Dinsdag sloot de AEX licht lager op 930,70 punten, nadat het optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de Amerikaanse senaat weinig opzien baarde. ING bestempelde het optreden van de Fed-voorzitter voor de Amerikaanse Senaat "als redelijk dovish". De bank denkt dat de Fed de rente in september zal verlagen. "Goed nieuws voor beleggers."

De ECB verlaagde de rente in juni al met 25 basispunten. Nomura voorspelt nog eens 125 basispunten aan verlagingen tot september 2025. 

Vandaag verschijnt Powell voor het Huis van Afgevaardigden. Verder is de beursagenda mager gevuld. Beleggers kijken vooral uit naar donderdag en vrijdag, als er nieuwe inflatiecijfers uit Amerika komen en de Amerikaanse banken het cijferseizoen aftrappen.

Verder waren er vanochtend inflatiecijfers uit China. De Chinese consumentenprijzen stegen in juni met 0,2 procent, waar economen op 0,4 procent hadden gerekend. Het was de vijfde stijging op rij. De producentenprijzen bleven maar dalen. In juni gingen deze prijzen met 0,8 procent omlaag. Al bijna twee jaar lang dalen de Chinese producentenprijzen.

Opvallend waren ook de cijfers van het Taiwanese TSMC. Het bedrijf boekte in jui aanzienlijk meer omzet dan een jaar geleden. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg de omzet van TSMC zo met 28,0 procent op jaarbasis. TSMC is een belangrijke afnemer van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML.

De olieprijzen herstelden wat na drie dagen van dalingen, nadat uit een sectorrapport bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie en brandstof vorige week daalden, wat wijst op een stabiele vraag, en dat de vooruitzichten voor renteverlagingen verbeterden. Een vat Brent olie steeg 0,2 procent naar 84,42 dollar.

De rentes daalden wat en de euro/dollar steeg licht naar 1,0817.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen ABN AMRO en Randstad aan kop met winsten van ongeveer 1,5 procent. Ahold Delhaize kon 1,1 procent bijschrijven.

 IMCD verloor 0,3 procent en de grootste daler was Universal Music met een verlies van 1,2 procent.

In de AMX ging Basic-Fit aan kop met een winst van 3,7 procent, gevolgd door Just Eat Take Away met een winst van 3,6 procent.

Fugro beleefde een moeilijke ochtend en verloor 1,7 procent

Bij de smallcaps ging TomTom 3 procent hoger , gevolgd door CM.com met een winst van 2,8 procent. Beursgoeroe Geert Schaaij van Beursgenoten liet zich vanochtend positief uit over TomTom.

Bij de lokale fondsen won Lavide 9,0 procent en Onward Medical 7,0 procent.

Lavide heeft het onboarding-proces met GCP-auditors succesvol afgerond en zegt daarmee zekerheid te hebben dat "de jaarcijfers van 2024 door een OOB-accountant beoordeeld zullen gaan worden".

Onward Medical heeft dinsdagavond een publicatie aangekondigd in Neuromodulation: Technology at the Neural Interface.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

AMX kopen verkopen
ASCX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.