Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Powell wil inflatie verder zien dalen
Beeld: Federal Reserve

Powell wil inflatie verder zien dalen

(ABM FN-Dow Jones) Een verder dalende inflatie zou het vertrouwen van de Federal Reserve versterken dat de inflatie duurzaam richting het beoogde niveau van 2 procent beweegt, nadat de meest recente inflatiecijfers enige bescheiden verdere vooruitgang liet zien. Dit zei voorzitter Jerome Powell van de Fed dinsdagmiddag in een verklaring voor een Senaatscommissie.

Een indicatie van een tijdspad voor de eerste renteverlaging gaf de Fed-voorzitter niet.

Powell verwees naar het rapport voor de gezinsbestedingen in mei, dat een prijsstijging van 2,6 procent liet zien, zowel voor de totale consumptie als voor de kernprijzen zonder voeding en energie. "Na een gebrek aan voortgang naar onze doelstelling van 2 procent inflatie in het vroegste deel van het jaar, hebben de meest recente maandelijkse cijfers bescheiden verdere vooruitgang getoond", zei Powell.

De Fed is van mening dat de rente niet omlaag kan totdat er meer vertrouwen is dat de inflatie duurzaam daalt naar 2 procent.

Powell zei verder dat door dalende inflatie en de afkoelende maar nog altijd sterke arbeidsmarkt de risico's voor het bereiken van de doelstelling voor werkgelegenheid en inflatie beter in balans komen. Een te snelle renteverlaging kan de inflatie weer laten oplopen, maar een te late renteverlaging kan de economische activiteit en werkgelegenheid daarentegen juist overmatig schaden

De Amerikaanse tienjaarsrente liep dinsdagmiddag iets op, terwijl de euro/dollar licht daalde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.