Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op hogere opening
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening, in afwachting van de woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 0,3 procent hoger te openen.

Powell zal om 16.00 uur Nederlandse tijd beginnen met zijn optreden voor de Amerikaanse Senaat, waarna hij woensdag door het Huis van Afgevaardigden zal worden ondervraagd.

Beleggers hebben er meer vertrouwen in dat de Fed weldra de rente zal verlagen. Markten prijzen een eerste verlaging in september in. Recente data, waaronder het banenrapport van vorige week over juni, geven aan dat de economie in een geleidelijk tempo afkoelt.

"De eerste dag van de getuigenis is altijd de belangrijkste dag, omdat we dan de algemene toon en de belangrijkste boodschappen te horen krijgen", zei marktanalist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

"Sommigen verwachten dat Powell voorzichtig zal zijn met betrekking tot de vooruitgang op het gebied van de inflatie en dat hij Amerikaanse politici zal zeggen geduldig te zijn totdat de Fed voldoende bewijs heeft verzameld dat de inflatie op een solide pad richting de doelstelling van 2 procent beweegt", voegde Ozkardeskaya toe.

De kans bestaat volgens hem echter dat de Fed iets optimistischer zal zijn en bereid zal zijn om de rente zo snel mogelijk te verlagen, wijzend op de vertragende economische groei en de versoepelende arbeidsmarkt.

De inflatiecijfers die donderdag worden gepubliceerd, zijn volgens marktvolgers de volgende grote test voor het beleggersvertrouwen.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag 2 basispunten hoger op 4,291 procent, terwijl de tweejaarsrente 2 basispunten hoger noteerde op 4,641 procent.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers in juni is gestegen van 90,5 in mei naar 91,5 in juni. Inmiddels noteert de index al 30 maanden onder het vijftigjarige gemiddelde van 98.

Olie noteerde dinsdag 0,6 procent lager op 81,84 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0817. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar ook op 1,0827 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0822 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla daalde voorbeurs 0,9 procent. Het aandeel sloot maandag voor de negende opeenvolgende sessie hoger, de langste reeks voor de aandelen van de fabrikant van elektrische auto's sinds 13 juni 2023, toen het aandeel van Tesla 13 opeenvolgende handelsdagen steeg. De recente rally volgt na een beter dan verwachte leveringsdata over het tweede kwartaal.

Corning noteerde voorbeurs bijna 1,0 procent hoger, na een stijging van 12 procent op maandag, nadat de speciaalglasfabrikant zijn outlook voor het tweede kwartaal verhoogde, vanwege de sterke vraag naar nieuwe optische connectiviteitsproducent voor generatieve AI.

De in de VS genoteerde aandelen van BP daalden voorbeurs 4,3 procent, nadat de energiereus zei dat het verwacht over het tweede kwartaal een bijzondere waardevermindering te boeken van maximaal 2 miljard dollar. Het bedrijf waarschuwde tevens dat "aanzienlijk lagere raffinagemarges" de inkomsten uit de oliehandel zullen drukken met maximaal 700 miljoen dollar.

Intel steeg voorbeurs 2,4 procent, nadat de chipmaker maandag al 6,2 procent steeg, na een positief rapport van Melis Research waarin werd geconcludeerd dat het bedrijf een sterke tweede jaarhelft zou kunnen hebben.

Helios Technologies daalde voorbeurs circa 10,0 procent, nadat het bestuur van het bedrijf CEO Josef Matosevic met betaald verlof heeft gestuurd omdat het bedrijf een onderzoek doet naar beschuldigingen van een mogelijk overtreding van de gedrags- en ethische code van het bedrijf.

Kymera won voorbeurs bijna 10 procent, nadat het bedrijf zei dat Sanofi van plan is zijn lopende Hidradenitis Suppurativa en Atopische Dermatitis Fase 2-onderzoeken uit te breiden om sneller vooruitgang te boeken richting cruciale onderzoeken.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 5.572,85 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 39.344,79 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 18.403,74 punten. Zowel de S&P als Nasdaq scherpten maandag hun records aan.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.