Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen lager rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag lager in afwachting van de verklaringen van Fed-voorzitter Jeroem Powell voor het Amerikaanse Congres.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde rond het middaguur een min van 0,2 procent op 519,00 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,3 procent naar 18.435,95 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,7 procent met een stand van 7.576,18 punten. De Britse FTSE steeg 0,2 procent naar 8.205,79 punten. 

Powell begint zijn toelichting op het monetaire beleid vandaag om 16.00 uur in de Senaat, morgen volgt dan het Huis van Afgevaardigden. De verwachting is dat Powell niet afwijkt van de behoefte bij de Fed aan meer bevestiging van een afnemende Amerikaanse inflatie, alvorens een renteverlaging te overwegen.

Commerzbank sluit tussen de regels van de toelichting door hints over het tijdspad van die verlaging niet uit.

Olie noteerde dinsdag lager. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het rood op 81,72 dollar, terwijl voor een september-future Brent 85,86 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0823. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0826 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0822 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De lagere omzetverwachting bij Dassault Systemes kwam volgens analisten van Bryan Garnier Research niet als een verrassing, gezien de koersdaling die al volgde op zorgen over de haalbaarheid van de outlook. Dassault Systèmes verwacht in het tweede kwartaal een lagere omzet en ook over heel het boekjaar zullen de opbrengsten vermoedelijk lager uitvallen dan eerder verwacht. Voor de langere termijn is het beeld wat de analisten betreft nog intact. Zij vinden het aandeel ondergewaardeerd. De koers verloor 4,8 procent in Parijs.

PageGroup heeft in het tweede kwartaal minder omzet en winst geboekt en verlaagde de verwachting voor de operationele winst opnieuw. De operationele winst werd aanvankelijk nog ingeschat op 120 tot 125 miljoen Britse pond. In januari werd al gewaarschuwd dat dit niet gehaald zou worden en vandaag zei Pagegroup nog maar rekening te houden met circa 60 miljoen pond. De koers daalde 5,8 procent. Randstad daalde bijna 2 procent.

Airbus leverde in juni 67 toestellen af, gelijk aan de verwachtingen voor een zwak tweede kwartaal, aldus Jefferies in een analyse. Juni liet een daling van 7 procent op jaarbasis zien, het tweede kwartaal van 4 procent. Dat betekent dat Airbus in de tweede helft van het jaar een stijging van de leveringen moet laten zien van 7 procent om de 770-richtlijn voor het gehele boekjaar te halen. De koers daalde 0,6 procent.

Anglo American ziet waarschijnlijk een verlaging van de verwachting van de kolenproductie tegemoet na de brand op de Grosvenor-vestiging in Australië, die niet productief kan blijven tot in een groot deel van 2025, aldus Berenberg. De bank verlaagde de outlook voor de productie van 17 tot 19 miljoen ton naar 13,8 miljoen ton. De koers daalde 0,2 procent.

De verwachte gasproductie bij BP stelt RBC Capital Markets teleur. BP heeft naar verwachting een tegenvallend kwartaal achter de rug, waarbij aanzienlijk zwakkere raffinagemarges en een flink belastingnadeel de resultaten hebben gedrukt. RBC verlaagde de raming voor de nettowinst voor het tweede kwartaal van 3,3 miljard naar 2,7 miljard dollar. De koers van BP daalde 3,8 procent. 

Carlsberg heeft met de overname van Britvic een sterke synergie nodig om te voorkomen dat Britvic de groei drukt, aldus analisten van AlphaValue. De Denen zijn weg uit Rusland en missen nu 9 procent aan omzet en met de frisdrank van Britvic komt er nu aan die kant een welkome aanvulling. Met Ierland en het VK er nu bij is bovendien Pepsi in Europa nu de grootste partner van Carlsberg. De koers steeg 0,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een lichthogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,1 procent naar 5.572,85 punten. De Dow Jones index verloor 0,1 procent op 39.344,79 punten. De Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 18.403,74 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.