Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Randstad onderuit in recordhoge AEX
Beeld: ABM Financial News

Randstad onderuit in recordhoge AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde dinsdagochtend boven de hoogste slotstand ooit van bijna 935 punten, die vorige week werd bereikt. De AEX steeg 0,3 procent op 935,65 punten. Tussentijds werd vorige week ook al de 940 punten aangetikt.

Het Damrak volgt daarmee het spoor van Wall Street, waar de S&P 500 en Nasdaq maandag hun records aanscherpten.

"Over het algemeen blijven beleggers optimistisch door de afnemende inflatie en de vertraging van de groei, wat beleggers optimistisch stemt over een renteverlaging door de Fed in september. Sommige analisten waarschuwen echter voor een mogelijke correctie en adviseren beleggers om hun portefeuille breed te diversifiëren", zei Justin Blekemolen van Lynx.

"Met de per saldo positieve winstontwikkelingen in de VS en Europa en het vooruitzicht van renteverlagingen in de VS, de eurozone en het VK, houden we vast aan onze overweging in aandelen", voegde beleggingsspecialist Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen toe.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag opnieuw een rustige dag, het zwaartepunt ligt bij de inflatiecijfers die later in de week verschijnen en de start van het cijferseizoen. Wel interessant is dat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, vandaag begint aan zijn halfjaarlijkse hoorzitting voor het Amerikaanse Congres, waar hij tekst en uitleg geeft over het monetaire beleid. Dinsdag verschijnt Powell in de Senaat, woensdag in het Huis van Afgevaardigden.

"Notulen van de laatste vergadering van de Fed, gepubliceerd vorige week, lieten zien dat beleidsmakers op zoek zijn naar meer bewijs dat de inflatie afneemt voordat ze besluiten de rente te verlagen", zei Blekemolen.

De euro/dollar handelde dinsdagochtend licht lager op 1,0819. De olieprijzen daalden tot een half procent. De Europese obligatierentes liepen iets op.

Stijgers en dalers

DSM-Firmenich ging dinsdag aan kop in de AEX met een winst van 1,6 procent. Adyen, maandag nog de sterkste daler in de hoofdindex, herstelde vanochtend met een procent.

Unilever en Philips stegen ook meer dan een half procent, net als ASMI. ASML stond licht onder druk, nadat het aandeel maandag nog even tot boven de 1.000 euro steeg. ASMI kon rekenen op een flinke koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Die stelde het koersdoel bij van 665 naar 800 euro.

Randstad leverde 1,8 procent en was daarmee hekkensluiter in de AEX, na een waarschuwing van sectorgenoot PageGroup. Toch is die waarschuwing niet één op één door te vertalen naar de resultaten van sectorgenoten, zei ING in een reactie.

Het aandeel ING won een half procent na een kleine koersdoelverhoging van UBS, dat het koopadvies herhaalde in aanloop naar de halfjaarcijfers.

In de AMX deed Galapagos goede zaken met een winst van bijna 2 procent. AMG leverde opnieuw een procent in. Arcadis won een procent na een koersdoelverhoging van Jefferies, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

In de AScX ging Ebusco aan kop met een plus van ruim 3 procent. Ebusco heeft Erland Morelissen benoemd als commercieel directeur. De aanstelling van Morelissen is onderdeel van de hervorming van Ebusco's executive team die het bedrijf de voorbije 12 maanden doorvoerde.

Theon International daalde bijna 2 procent.

Heijmans zal alle activiteiten van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen voor 13 miljoen euro overnemen. Hiermee vergroot het bouwbedrijf zijn positie in de regio Eindhoven-Veldhoven, waar het al actief is met 30.000 grondposities en waar er nu 2.200 bij komen, schreef ING. Gezien de aanwezigheid van het succesvolle ASML in deze regio vindt ING de overname een interessante uitbreiding. Het aandeel Heijmans steeg licht. Sectorgenoot BAM noteerde vlak.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

AMX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

ASCX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.