Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Dassault geeft omzetwaarschuwing
Beeld: ABM Financial News

Dassault geeft omzetwaarschuwing

(ABM FN-Dow Jones) Dassault Systèmes verwacht in het tweede kwartaal een lagere omzet en ook over heel het boekjaar zullen de opbrengsten vermoedelijk lager uitvallen dan eerder verwacht. Dit meldde het Franse software- en defensiebedrijf dinsdag in een omzetwaarschuwing.

Dassault wees dinsdag op de voorzichtigheid bij klanten gezien de geopolitieke omstandigheden en verwacht voor het tweede kwartaal een omzet van iets minder dan 1,5 miljard euro, waar het bedrijf eerder uitging van 1,525 tot 1,555 miljard euro.

CEO Pascal Daloz zei dat ondanks de vertragingen in bestellingen, nog steeds verwacht wordt dat alle deals in de komende kwartalen geboekt zullen worden.

"We verwachten echter dat een zekere volatiliteit in de besluitvorming van klanten zal aanhouden en vinden het daarom verstandig om dit te weerspiegelen in onze vooruitzichten voor het hele jaar", aldus de topman.

De winst per aandeel komt in het tweede kwartaal vermoedelijk uit op 0,30 euro. Dat zou aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 0,30 tot 0,31 euro zijn.

De omzet moet in 2024 groeien met 6 tot 8 procent, zei Dassault, waar het bedrijf eerder rekende op een groei van 8 tot 10 procent. De bandbreedte voor de verwachte winst per aandeel werd aangescherpt van 10 tot 12 procent naar 8 tot 11 procent.

Dassault komt op 30 juli met de volledige kwartaalcijfers. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.