Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
PageGroup verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

PageGroup verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) PageGroup heeft in het tweede kwartaal minder omzet en winst geboekt en verlaagde de verwachting voor de operationele winst opnieuw. Dit bleek dinsdag uit een update van de Britse recruiter. 

De operationele winst werd aanvankelijk nog ingeschat op 120 tot 125 miljoen Britse pond. In januari werd al gewaarschuwd dat dit niet gehaald zou worden en vandaag zei Pagegroup nog maar rekening te houden met circa 60 miljoen pond.

Het tweede kwartaal bezorgde de onderneming een omzetdaling van 15,0 procent op jaarbasis met een daling van de brutowinst van 12,0 procent tegen constante valuta. In juni was er zelfs een daling van 18 procent. 

De nettokasstroom daalde van 98 miljoen pond in het tweede kwartaal vorig jaar en van 67 miljoen pond in het eerste kwartaal van dit jaar naar 56 miljoen pond afgelopen kwartaal.

Bij de verdeling over tijdelijke en permanente plaatsing meldde de onderneming een lagere afname bij de eerste groep, omdat bedrijven meer kiezen voor flexibiliteit.

Het aandeel PageGroup daalde in Londen met bijna 14 procent. In Amsterdam verloor Randstad ruim 3 procent aan beurswaarde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: waarschuwing PageGroup geldt minder voor Randstad
  2. Ook Page Group kampt met moeilijke markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PAGEGROUP PLC LS -,01 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.