Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Heijmans neemt Van Gisbergen over
Beeld: ABM Financial News

Heijmans neemt Van Gisbergen over

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans zal alle activiteiten van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen voor 13 miljoen euro overnemen. Dit maakte de bouwer dinsdagochtend bekend.

Van Gisbergen bestaat sinds 1900 en is gevestigd in Hooge Mierde. Het bedrijf is actief in de regio Eindhoven en draaide in 2023 een omzet van 45 miljoen euro met een nettoresultaat van 3 miljoen euro.

Naar verwachting blijft de omzet dit jaar stabiel. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities.

Volgens Heijmans is in het gebied rondom Eindhoven de behoefte aan woningen groot gezien de economische groei in de Brainport-regio, met onder meer ASML.

Van Gisbergen voegt volgens Heijmans naar verwachting circa 4 miljoen euro onderliggende EBITDA per jaar toe op de korte termijn.

De solvabiliteit van Heijmans blijft na deze transactie op een niveau dat niet significant zal afwijken van de solvabiliteit ultimo 2023 van toen 29 procent.

De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd. Heijmans heeft inmiddels een boekenonderzoek verricht.

De transactie wordt nog ter goedkeuring aan de Autoriteit Consument & Markt voorgelegd. De overname is na deze goedkeuring definitief, waarna Van Gisbergen zelfstandig zal blijven opereren.

De overnamesom van 13 miljoen euro wordt in contanten voldaan.

"Van Gisbergen heeft een grondportefeuille en een sterke reputatie in een groeiende regio van Nederland. Met deze transactie onderstrepen wij ons vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt", zei CEO Ton Hillen van Heijmans in een toelichting.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Heijmans is niet voor niets het best presterende aandeel op het Damrak
  2. Heijmans verhoogt jaaroutlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON kopen verkopen

73% zegt kopen

11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.