Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Jefferies verhoogt koersdoel Euronext
Beeld: ABM Financial News

Jefferies verhoogt koersdoel Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 100,00 naar 105,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport over Europese beursbedrijven, waarin Jefferies vooruitblikte op het aankomende cijferseizoen.

De analisten rekenen voor Euronext op een omzet van 400 miljoen euro in het tweede kwartaal, een aangepaste EBITDA van 243 miljoen euro, met een bijbehorende marge van 60,7 procent. De onderliggende operationele kosten van Euronext zouden in het tweede kwartaal zijn uitgekomen op 157 miljoen euro, denkt Jefferies.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Euronext een omzet van 401,9 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 251,3 miljoen euro en een marge van 62,5 procent. De kosten kwamen toen uit op 150,7 miljoen euro.

De omzet uit effectenhandel zou in het tweede kwartaal volgens Jefferies zijn uitgekomen op 138 miljoen euro, tegenover 124,5 miljoen euro in het eerste kwartaal, terwijl de inkomsten uit beursnoteringen licht zouden zijn gestegen van 57,7 miljoen naar 58 miljoen euro, voorspellen de analisten.

Kijkend naar de waardering van het aandeel is Euronext volgens Jefferies nog steeds één van de goedkopere beurzen wereldwijd. Op 8 november houdt het bedrijf een beleggersdag, waarbij het vermoedelijk nieuwe groeidoelen voor de middellange termijn zal presenteren.

"Maar om de waarderingskloof ten opzichte van sectorgenoten wezenlijker te dichten, is waarschijnlijk verdere diversificatie via fusies en overnames nodig", denkt Jefferies.

Het nieuwe koersdoel van 105,00 euro impliceert volgens de analisten "een herwaardering naar een korting van circa 25 procent ten opzichte van sectorgenoten."

Euronext komt op 25 juli nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel daalde maandag 0,8 procent tot 89,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Goldman Sachs zet Euronext op de verkooplijst
  2. Opvallend goede jaarstart voor Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.