Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nederlander gaf in mei weer iets meer uit
Beeld: ABM Financial News

Nederlander gaf in mei weer iets meer uit

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in mei iets meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De uitgaven aan goederen en diensten, uitgedrukt in volumes, stegen met 0,2 procent op jaarbasis, na een stijging van 0,6 procent een maand eerder. Inmiddels stijgen de uitgaven al acht maanden op rij.

Consumenten namen in mei 0,7 procent meer diensten af, zoals openbaar vervoer, communicatie, recreatie, cultuur en horeca, dan in mei 2023. Bestedingen aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

Consumenten hebben 3,4 procent meer duurzame goederen aangeschaft dan in mei 2023. Ze kochten onder andere meer kleding, elektrische apparaten, schoenen en spullen voor de woning. Huishoudens schaften echter veel minder auto’s aan. 

Verder hebben huishoudens in mei 1,9 procent minder besteed, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, aan voedings- en genotmiddelen dan in mei 2023. Ze verbruikten ook 5,4 procent minder overige goederen, zoals energie en motorbrandstoffen. Mei was minder koud dan mei vorig jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.