Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures voorspellen terughoudende opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures voorspellen terughoudende opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een terughoudende opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd fractioneel lager ten opzichte van de slotstand vrijdag.

Vrijdag sloot Wall Street nog hoger, na een weinig verrassend Amerikaans banenrapport, waarmee de Federal Reserve op koers blijft voor een renteverlaging in september.

"Het rapport wijst op een afkoeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt en economie, die past in een scenario van een 'zachte landing'", aldus ING.

Later deze week volgen belangrijke inflatiecijfers, die de Fed meeneemt in het besluit om de rente na de zomer al dan niet te verlagen. Een inflatie die duidelijk lager uitkomt dan verwacht, zou de deur kunnen openen voor een renteverlaging over een paar weken, zelfs als de markt dit momenteel onwaarschijnlijk acht. Experts van zowel Fundstrat als Renaissance Macro waarschuwden dat Wall Street de mogelijkheid van een renteverlaging tijdens de Fed-vergadering in juli mogelijk onderschat.

De Amerikaanse consumentenprijzen staan voor donderdag op de agenda en de producentenprijzen op vrijdag. Maandag is het op macro-economisch vlak rustig.

De euro/dollar handelde rond lunchtijd stabiel op 1,0840. De Europese munt herstelde van een aanvankelijke dip na de bekendmaking van de uitslag van de Franse verkiezingen, die in een beslissende tweede ronde verrassend genoeg werden gewonnen door het linkse blok.

De Amerikaanse obligatierentes liepen maandag licht op. De olieprijzen daalden circa een procent. Marktkenners wezen op de hervatte onderhandelingen over een staakt-het-vuren en een uitruil van gevangenen en gijzelaars in Gaza en het mogelijke effect van orkaan Beryl op de olieproductie en raffinageactiviteiten in de VS.

Bedrijfsnieuws

Boeing heeft schuld bekend aan het misleiden van regelgevende instanties op het gebied van veiligheid in de aanloop naar twee dodelijke 737 MAX-crashes. Het aandeel gaat maandag een lichtgroene opening tegemoet.

Paramount Global heeft ingestemd met een fusie met Skydance Media. Het aandeel steeg voorbeurs bijna 4 procent. Skydance neemt voor ruim 8 miljard dollar National Amusements over, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount.

Aandelen van Koss, dat koptelefoons maakt, profiteerden vorige week flink van de huidige meme-hype, met een koerswinst van 191 procent. Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, heeft publiekelijk echter geen berichten over Koss geplaatst die erop duiden dat hij in het bedrijf belegt. Maandag voorbeurs daalden de aandelen van Koss ruim 4 procent.

De hype rond andere meme-aandelen, waaronder fabrikant van dierenproducten Chewy en retailer GameStop is inmiddels ook weer wat gaan liggen.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot vrijdag nog 0,5 procent hoger op 5.567,19 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 39.375,87 punten en de Nasdaq steeg 0,9 procent tot 18.352,76 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.