Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, nadat handelaren terugkeerden van de viering van Independence Day. Op weekbasis sloot de olieprijs echter 2,0 procent hoger.

"De futures van ruwe olie in New York en Londen blijven zich herstellen van de lagere koersen van begin juni. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een rally van ruim 10 dollar naar het hoogste punt in twee maanden", zei Ole Hansen, grondstoffenspecialist van Saxo.

Zowel WTI als Brent zijn op weekbasis voor de vierde opeenvolgende week met winst gesloten, hoewel volgens sommige analisten de opwaartse trend wordt gedrukt door groeiende zorgen over tekenen van een afzwakkende groei.

De verwachtingen voor een aanbodtekort in het derde kwartaal, een verwachte toename van het aantal auto-zomervakanties en zorgen over een breder conflict in het Midden-Oosten worden gezien als bronnen van steun. 

Het wekelijkse olievoorradenrapport van het Amerikaanse energieagentschap EIA was woensdag een bron van steun, na een groter dan verwachte daling van de voorraden ruwe olie en een herstel van de aanvoer van motorbenzine, wat een maatstaf is voor de vraag naar benzine.

De inventarisgegevens worden echter met een korreltje zout genomen als gevolg van waarschijnlijke aanpassingen door raffinaderijen als gevolg van orkaan Beryl, aldus analist van Sevens Report Research.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,72 dollar, ofwel 0,9 procent, lager op 83,16 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.