Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: pond licht hoger na voorziene overwinning van Labour in het VK
Beeld: ABM Financial News

Valuta: pond licht hoger na voorziene overwinning van Labour in het VK

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond noteerde vrijdagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar en euro, na de weinig verrassende overwinning van de Labour partij bij de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de laatste voorspellingen zal Labour zo'n 410 zetels halen in het Britse parlement, ruim voldoende voor een absolute meerderheid in het Lagerhuis, dat 650 zetels telt. De Conservatieven behaalden het slechtste resultaat in de geschiedenis van de partij, met naar verwachting slechts 119 zetels.

"De voorsprong van Labour is niet zo groot als de peilingen voor de verkiezingen suggereerden, maar dat maakt vanuit beleidsperspectief geen verschil gezien de nog steeds enorme meerderheid", zeiden valutastrategen van ING.

Dat het pond niet enorm beweegt op de uitslag is volgens ING een "duidelijk signaal" dat een ruime overwinning van Labour volledig was ingeprijsd.

Wat volgens de bank vooral van belang is voor het pond, is hoe de verkiezingsuitslag het beleid van de Bank of England beïnvloedt. En die invloed is vooralsnog beperkt, volgens ING, dat nog steeds rekent op een eerste renteverlaging in augustus, gevolgd door nog twee verlagingen later in 2024.

"In lijn daarmee verwachten we dat het Britse pond in de zomermaanden een achterblijver zal zijn", aldus ING.

Voor de valutamarkten zal het Amerikaanse banenrapport vandaag belangrijker zijn. Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van minder dan 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover circa 4,1 procent in mei.

ING denkt dat de banengroei lager kan uitvallen dan verwacht, "na de grote daling van de werkgelegenheidscomponent van de ISM-index voor de dienstensector."

"Maar voor een grote herprijzing van de renteverwachtingen van de Federal Reserve naar de dovish kant, moeten we misschien zien dat de banengroei uitkomt op minder dan 150.000", aldus ING.

In dat geval zou de dollar verder kunnen dalen ten opzichte van de euro. De euro/dollar handelde vrijdagochtend 0,1 procent hoger op 1,0826, terwijl het pond 0,2 procent hoger stond op 1,2780 dollar. Het pond noteerde ten opzichte van de euro fractioneel hoger op 1,1802.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.