Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vlakke start AEX voorzien
Beeld: ABM Financial News

Vlakke start AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een nipt hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het groen.

Donderdag sloot de AEX index nog op een record, met een winst van 0,4 procent op een slotstand van 934,82 punten. 

Het Damrak volgde daarmee het spoor van Wall Street op woensdag. De Amerikaanse aandelenmarkten bleven donderdag dicht vanwege Onafhankelijkheidsdag.

Investment manager Simon Wiersma van ING wees op een tegenvallende inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, die in juni een onverwacht sterke krimp vertoonde en zelfs daalde tot het laagste niveau sinds de coronacrisis in 2020.

Beleggers beoordeelden de inkoopdata als "slecht nieuws is goed nieuws", volgens Wiersma, waarbij de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve in september steeg van 62 naar 72 procent. De notulen van de laatste vergadering van de Fed in juni, toonden een nog altijd voorzichtige Fed, die eerst een verdere daling van de inflatie wil zien alvorens de rente te verlagen.

Vandaag zal de focus gericht zijn op het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

Donderdag waren er Britse verkiezingen, en volgens exit-polls won de Labour partij met een grote meerderheid, zoals ook was voorzien. De Reform UK, de partij van Brexit-aanjager Nigel Farage, presteerde daarnaast verrassend goed, en wist daarmee stemmen af te snoepen van de Conservatieve Partij van premier Rishi Sunak. De Conservatieven zijn al 14 jaar aan de macht. 

Zondag vindt de tweede ronde van de Franse verkiezingen plaats. Inmiddels zouden honderden kandidaten in verschillende districten zich hebben teruggetrokken om geen stemmen weg te snoepen van kandidaten die Rassemblement National zouden kunnen verslaan. Zo willen zij voorkomen dat de partij van Marine Le Pen een meerderheid krijgt in het Franse parlement.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend overwegend lager.

De beurzen in Hongkong en Shanghai noteerden circa een procent lager, terwijl Sydney en Tokio amper van hun plaats kwamen. In Seoel steeg de KOSPI-index daarentegen met 1,3 procent, na positief ontvangen cijfers van indexzwaargewicht Samsung.

Het aandeel van Samsung klom met meer dan twee procent naar de hoogste stand ooit. Het concern realiseerde de grootste omzet- en winstgroei in jaren, als gevolg van een herstel van de vraag naar geheugenchips nu de ontwikkeling van AI wereldwijd versnelt.

De operationele winst in het tweede kwartaal bedroeg omgerekend bijna 7 miljard euro, op een omzet van circa 50 miljard euro. 

Bedrijfsnieuws

Berenberg verhoogde het koersdoel voor TKH Group van 50,00 naar 55,00 euro, met handhaving van het koopadvies.

Avantium benoemde Maxo Jansen tot Chief Commercial Officer. Jansen treedt op 1 september aanstaande in dienst als commercieel directeur. Hij werkte eerder bij het Braziliaanse chemiebedrijf Braskem en de Franse multinational Arkema.

Slotstanden Wall Street van woensdag

De S&P 500 sloot woensdag 0,5 procent hoger op 5.537,02 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 18.188,30 punten, maar de Dow Jones-index bleef dicht bij huis en sloot 0,1 procent lager op 39.308,00 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
AMX kopen verkopen
ASCX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.