Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groene koersenborden op Beursplein 5
Beeld: ABM Financial News

Groene koersenborden op Beursplein 5

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde donderdag rond de klok van elf uur 0,5 procent hoger op 935,87 punten, waarmee de index de recordstand aanscherpte.

Het zal een rustige dag worden, met een lege agenda en geen handel op Wall Street vanwege de viering van the Fourth of July.

Vanochtend vroeg kwamen uit Duitsland de nieuwe fabrieksorders en die vielen flink tegen. Terwijl analisten hadden gerekend op een stijging in mei, meldde het Duitse statistiekbureau een afname van 1,6 procent op maandbasis. Op jaarbasis liepen de orders zelfs met 8,6 procent terug. In april daalden de orders ook al met 1,8 procent op jaarbasis.

Verder gaan de Britten vandaag naar de stembus. En zondag volgt de tweede ronde voor de Franse verkiezingen, maar eerst zullen beleggers nog met veel belangstelling kijken naar het Amerikaanse banenrapport van vrijdagmiddag.

"Dat de Labour partij met een grote meerderheid de 'Tories' van de zittende premier Rishi Sunak gaat verslaan staat zo goed als vast", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

De euro/dollar steeg donderdag naar 1,0802.

Stijgers en dalers

In de AEX ging ASMI aan de leiding met een koerswinst van 1,9 procent. Philips won 1,5 procent.

Alleen KPN, Prosus en DSM-Firmenich lieten vanochtend heel kleine verliezen zien.

In de AMX ging Signify 1,9 procent hoger en won OCI na een koopadvies van Jefferies 2,0 procent. JDE Peet's verloor 1,1 procent en Alfen daalde met 2,7 procent. ING haalde Alfen na de winstwaarschuwing van vorige week van de kooplijst en verlaagde het koersdoel van 61 naar 19 euro.

In de AScX ging Heijmans 2,5 procent hoger. Azerion werd 3,6 procent duurder. PostNL, woensdag ook al onder druk, daalde vanochtend nog eens 2,3 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

67% zegt kopen

6 stemmen

AMX kopen verkopen

60% zegt kopen

5 stemmen

ASCX kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.