Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen kleuren overwegend groen
Beeld: BinckBank

Aziatische beurzen kleuren overwegend groen

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend overwegend hoger, met de beurs in Sydney als koploper met een winst van meer dan een procent. 

Tokio en Seoel winnen daarnaast circa driekwart procent, terwijl de Shanghai Composite krap een half procent prijsgeeft.

In Japan koerste de breed samengestelde Topix index, waar alle bedrijven zijn opgenomen die op de beurs van Tokio staan genoteerd, naar zijn hoogste stand ooit. Daarmee werd het stokoude record uit december 1989 uit de boeken geschreven. 

Ook de Taiwanese beurs doorbrak vanochtend dankzij koerswinsten voor de halfgeleideraandelen zijn hoogste stand ooit.

In Japan werd daarnaast vanochtend bekend, naar aanleiding van een enquête onder ondernemingen, dat werknemers naar verwachting op jaarbasis gemiddeld een loonstijging van 5,1 procent tegemoet kunnen zien. Hiermee zal sprake zijn van de grootste loongroei in drie decennia. 

De aandelenmarkten in Europa sloten woensdag hoger, na een rustige handelsdag in aanloop naar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag die Wall Street vandaag gesloten houdt. 

Woensdag vond Wall Street tijdens een halve handelsdag de weg omhoog, met techbeurs Nasdaq als uitblinker met een stijging van bijna een procent. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq sloten op de hoogste stand ooit. 

Na het slot op Wall Street werden de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve vrijgegeven. Hieruit kwam naar voren dat de Fed meer zekerheid wil dat de inflatie naar het gewenste niveau daalt, alvorens de rente te verlagen.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening, in afwachting van de Britse verkiezingen die vandaag plaatsvinden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.