Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: dollar blijft zwak na uitspraken Powell
Beeld: ABM Financial News

Valuta: dollar blijft zwak na uitspraken Powell

(ABM FN-Dow Jones)  De dollar bleef woensdag zwak, na de uitspraken van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve dinsdag, die de verwachtingen voor een renteverlaging ondersteunden.

Een eerste renteverlaging zou volgens de markt mogelijk al in september kunnen worden verwacht.

Powell zei dinsdagmiddag tijdens een conferentie van centrale bankiers in Portugal dat de Fed "veel progressie" heeft geboekt met het verlagen van de inflatie, hoewel er meer bewijs nodig was voordat de rente zou kunnen worden verlaagd.

"De uitspraken komen sterk overeen met onze visie dat recente cijfers de kansen van een renteverlaging in september door de Fed hebben vergroot", stelde econoom Mohit Kumar van Jefferies.

De euro-dollar noteerde woensdagmiddag op 1,0759. Dinsdagochtend was de stand nog 1,0711.

Vorige week bereikte het muntpaar een dieptepunt op 1,068, na een top op 1,09 een maand geleden, maar sindsdien is de euro weer wat aangesterkt tegenover de dollar, op de verwachting van een eerdere renteverlaging door de Fed na een recente hernieuwde daling van de inflatie in de Verenigde Staten.  

Opluchting over de verkiezingsuitslag in Frankrijk speelde ook een rol in het aansterken van de euro.

Volgens Ipek Ozkardeskaya blijft de winst van de euro waarschijnlijk beperkt, totdat duidelijk is wat de uitslag is van de tweede ronde van de verkiezingen in Frankrijk. Handelaren zullen de euro waarschijnlijk verkopen rond het niveau van 1,0750, terwijl kopers naar verwachting zich roeren rond een niveau van 1,0700, op de hoop dat de zorgen over een absolute meerderheid in het Franse parlement voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement national van Marine Le Pen overtrokken zijn. "In alle gevallen zal er geen helder beeld zijn van de volgende richting van de euro voor volgende week maandag".

De verwachtingen over de rente in de Verenigde Staten zouden deze week nog kunnen worden beïnvloed door het maandelijkse banenrapport van vrijdag.

Tenzij het banenrapport veel sterker of aanzienlijk slechter is dan verwacht, voorziet Commerzbank geen grote bewegingen in de euro-dollar. "Ik verwacht niet meer dan schermutselingen van korte duur in de euro-dollar op banencijfers die iets zwakker of beter dan verwacht zijn", zei analist Antje Praefcke.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.