Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX naar verwachting hoger van start
Beeld: ABM Financial News

AEX naar verwachting hoger van start

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag naar verwachting een hogere start tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong 0,6 procent hoger.

De meeste Europese markten sloten dinsdag lager, na het verwerken van de laatste inflatiecijfers uit de eurozone, waaruit bleek dat de inflatie in de eurozone in juni is gedaald naar 2,5 procent, in lijn met de verwachtingen van de economen.

De nauwlettend in de gaten gehouden cijfers voor de kern- en diensteninflatie bleven echter hardnekkig hoog, respectievelijk op 2,9 en 4,1 procent.

Dinsdag stond verder vooral in het teken van een paneldiscussie met ECB-voorzitter Christine Lagarde en haar Amerikaanse collega Jerome Powell tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ECB voor centrale banken in het Portugese Sintra.

Powell zei daar dat de Fed veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van inflatie, maar er is meer vertrouwen nodig dat de inflatie duurzaam omlaag gaat, voordat de rente kan worden verlaagd.

"Ik ga hier vandaag geen specifieke data noemen", antwoordde Powell op de vraag of de Fed de rente in september zal verlagen.

Lagarde leek te hinten op een pauze, nadat de ECB de rente in juni voor het eerst verlaagde, maar sprak zich niet specifiek hierover uit. Economen van ING verwachten dat de ECB pas september een volgende renteverlaging zal overwegen.

"Voor de ECB wordt de zomer dus relatief saai. Men kan het zich veroorloven om niet nog een renteverlaging door te voeren op basis van de te hoge kerninflatie en de sterke arbeidsmarkt, en zal waarschijnlijk gewoon de binnenkomende gegevens over lonen, inflatie en groei afwachten", aldus ING.

Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, “Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, schreef de Franse bank.

Vandaag is het relatief druk en zal er veel aandacht zijn voor de inkoopmanagersindices voor de dienstensector in Europa en de VS. Ook staan in de eurozone de producentenprijzen geagendeerd.

Wall Street zal vandaag eerder sluiten in verband met de Onafhankelijkheidsdag op donderdag. Wel staan vandaag nog de hypotheekaanvragen, het banenrapport van ADP, de handelsbalans, de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders, de wekelijkse olievoorraden en als toetje vanavond om 20:00 uur de notulen van het rentebesluit van de Federal Reserve op het menu.

De olieprijzen stijgen woensdagochtend na een flinke daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden, waardoor naar verwachting de vraag naar brandstoffen tijdens de zomerperiode, wanneer veel Amerikanen eropuit trekken,  in het grootste olieconsumerende land stijgt. Een vat Brent olie werd 0,5 procent duurder op 86,69 dollar.

De rentes bewogen nauwelijks en de euro/dollar daalde licht naar 1,0737.

Bedrijfsnieuws

Heijmans gaat woningen in opdracht van de gemeente Eindhoven aardgasvrij maken. De omzetwaarde is 35 miljoen euro voor het ontwerp en de realisatie van de eerste fase.

Jefferies verhoogde het koersdoel van ASMI van 780,00 naar 880,00 euro en handhaafde het koopadvies. Verder wees handelaar Bert van der Pol van Today's Group erop dat Stifel een nieuwe koopaanbeveling voor ASMI gaf met een koersdoel van 800,00 euro. En Morgan Stanley verhoogde volgens de handelaar het koersdoel voor Besi van 170,00 naar 190,00 euro, met eveneens een koopadvies.

Jefferies verlaagde daarentegen het koersdoel voor Alfen flink van 40,00 naar 20,00 euro, met handhaving van het Houden advies.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 0,6 procent hoger op 5.509,01 punten. De Dow Jones-index sloot 0,4 procent hoger op 39.331,85 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 18.028,76 punten.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.