Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische markten overwegend hoger
Beeld: ABM Financial News

Aziatische markten overwegend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De meeste aandelenmarkten in Azië stegen woensdag, nadat voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve opmerkte dat er vooruitgang was geboekt bij het beteugelen van de inflatie, terwijl beleggers ook een hele reeks gegevens uit de regio beoordeelden.

De Nikkei index steeg ruim 1,0 procent, Hong Kong kon 1,2 procent bijschrijven en Seoel won 0,5 procent. Dissident was Shanghai, dat 0,4 procent verloor. Met name door software- en vastgoedaandelen.

Verder bleek dat de samengestelde inkoopmanagersindex van Japan in juni is gedaald van 52,6 naar 49,7, een flinke daling ten opzichte van de voorgaande maand. Dit duidde voor het eerst in zeven maanden op een afname van de activiteit in de Japanse particuliere sector.

Daarnaast bleek uit cijfers van Caixin dat de Chinese dienstensector voor de achttiende maand op rij groeide, hoewel in het langzaamste tempo sinds oktober 2023. De PMI noteerde in juni op 51,2, tegen 54,0 een maand eerder.

De Chinese techreus Alibaba maakte dinsdag bekend dat het in het afgelopen kwartaal, dat eindigde in juni, in totaal 613 miljoen gewone aandelen heeft ingekocht voor een totaalbedrag van 5,8 miljard dollar. De aandelen van het bedrijf stegen woensdag met 1,7 procent.

De Europese beurzen lijken woensdag hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.