Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen op verwachte vakantiedrukte rond de Aerikaanse Onafhankelijkheidsdag en vrees voor verstoring van de olieproductie in de Golf van Mexico door de orkaan Beryl. 

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 83,54 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie steeg 0,1 procent.  

Orkaanrisico en geopolitieke risicofactoren dragen bij aan het optimisme in de markt over hogere olieprijzen", stelde Phil Flynn van The Price Futures Group.

Orkaan Beryl bereikte het eiland Carriacou in Grenada als de vroegste storm van de vierde categorie in de Atlantische oceaan ooit. Een dag later is de storm aangewakkerd tot de vijfde categorie. De storm zal waarschijnlijk geen olie-activiteiten in de Golf van Mexico rechtstreeks raken maar kan wel zorgen voor verstoringen later in de week, stelde analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank. 

Zij ziet 85 dollar als het volgende doelwit voor de WTI-futures. 

Volgens Phil Flynn zit het stormrisico echter op de achterbank terwijl de geopolitieke risico' s en signalen van sterke vraag in voorin zitten. Amerikaanse militaire basis staat paraat voor een terreurdreiging en Houthi-rebellen met steun van Iran dagen de VS uit om de internationale wateren te verdedigen, aldus Flynn. Volgens hem zijn de markten al aanzienlijk aan het verkrappen.

Maandag steeg de olieprijs al naar het hoogste niveau sinds 26 april, mede op de verwachting van veel vakantieverkeer rond de viering van 4 juli in de VS. Deze week zouden 60,6 miljoen Amerikanen een autoreis maken, volgens AAA, bijna 3 miljoen meer dan vorig jaar. Dat betekent dat er veel benzine zal worden getankt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.