Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street vindt weg omhoog
Beeld: ABM Financial News

Wall Street vindt weg omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond hoger nadat Fed-voorzitter Jerome Powell nog geen renteverlaging kon toezeggen nu de inflatie weer daalt.

De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 5.497,53 punten. De Dow Jones-index noteerde 0,2 procent hoger op 39.268,68 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 17.962,66 punten.

Powell sprak dinsdag in het Portugese Sintra tijdens een bijeenkomst met ECB-voorzitter Christine Lagarde en andere centrale bankiers.

Verder bleek het aantal vacatures in de VS in mei te zijn gestegen, maar het cijfer was niet hoger dan verwacht omdat het cijfer voor april omlaag werd bijgesteld. 

Analisten van ING verklaren de sterke dollar door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten. 

Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over immuniteit tijdens zijn presidentschap, die van invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool nadat hij de vorige verkiezingen had verloren.

De euro/dollar handelde dinsdagavond vlak op 1,0738. 

"Het tv-debat met Biden en de uitspraak van het Hooggerechtshof dat een voormalige president alleen berecht kan worden voor misdaden die hij 'buiten zijn officiële verantwoordelijkheden' heeft begaan, werken in het voordeel van Trump," zei DWS. "De markten geloven dat een tweede termijn van Trump inflatoir zal zijn en dus zal leiden tot hogere tienjaarsrentes", zeiden de analisten.

Trump heeft al een heffing van 10 procent op alles was de VS importeert aangekondigd en van minimaal 60 procent op Chinese goederen, als hij weer president wordt. Dit zou de inflatie aanwakkeren, waardoor obligaties minder aantrekkelijk worden.

De olieprijs daalde 0,6 procent op NYMEX tot 82,92 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 8,6 procent, na een koerswinst van meer dan 6 procent maandag. De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, schreef persbureau Reuters dinsdag. De verkopen dalen voor het tweede kwartaal op rij door toegenomen concurrentie en tegenvallende vraag bij gebrek aan betaalbare modellen. In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten.  

Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, won dinsdag 1,3 procent. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

Chewy daalde 2 procent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten meldde, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

Norwegian Cruise Line verloor 0,8 procent. Cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen storm Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De storm is aangezwollen tot de vijfde categorie.

Nvidia daalde 1,1 procent. Het aandeel doorbrak maandag twee verliesdagen met een koerswinst van 0,6 procent. 

Paramount Global won 2,9 procent nadat The New York Times meldde dat IAC, de internet- en mediaholding van Barry Diller, een overnamebod op het entertainmentbedrijf onderzoekt. IAC zou geheimhoudingsovereenkomsten hebben getekend met National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.