Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures voorspellen rode opening Wall Street
Beeld: NYSE

Futures voorspellen rode opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het rood.

Dinsdag zal de aandacht vooral uitgaan naar een paneldiscussie in het Portugese Sintra met Fed-voorzitter Jerome Powell en ECB-voorzitter Christine Lagarde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale banken van de Europese Centrale Bank, de Europese tegenhanger van Jackson Hole. Die bijeenkomst staat gepland voor augustus.

"Powell heeft de neiging om iets optimistischer te zijn dan de FOMC-consensus over desinflatie", zeiden valutastrategen van ING in aanloop naar het evenement.

Naast de paneldiscussie in Sintra, zouden ook de Amerikaanse vacaturecijfers die vanmiddag verschijnen, de euro/dollar nog iets in beweging kunnen zetten, aldus ING.

De bank verklaart de dollarsterkte momenteel door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten. Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over de mate van immuniteit tijdens zijn vorige presidentschap, die van mogelijke invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen.

De euro/dollar handelde dinsdagmiddag 0,2 procent lager op 1,0720. De olieprijzen stegen verder. De Amerikaanse tweejaarsrente liep op naar 4,768 procent, terwijl de tienjaarsrente stabiliseerde op 4,464 procent.

Bedrijfsnieuws

De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, zo schreef persbureau Reuters dinsdag. Daarmee zouden de verkopen van Tesla voor het tweede kwartaal op rij zijn afgenomen. Volgens Reuters als gevolg van toegenomen concurrentie en een tegenvallende vraag door een gebrek aan betaalbare modellen.

In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten. Daarvan verlaagden er zeven in de afgelopen maanden hun ramingen. Tesla zal vermoedelijk later vandaag met de verkoopcijfers komen. Aandelen van Tesla noteerden dinsdag in de voorbeurshandel ruim een procent lager, na een winst van meer dan 6 procent op maandag.

Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, gaat dinsdag een licht lagere opening tegemoet. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

Chewy steeg voorbeurs met 1,1 procent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten bekendmaakte, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

Norwegian Cruise Line verloor in de voorbeurshandel 0,7 procent en Carnival daalde 1,2 procent. Aandelen van de cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen orkaan Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De orkaan zwelde dinsdag aan tot een categorie 5 storm.

Slotstanden

De S&P 500 steeg maandag 0,3 procent op 5.475,09 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.169,52 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 17.879,30 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.