Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX start handelsdag vermoedelijk afwachtend
Beeld: Euronext

AEX start handelsdag vermoedelijk afwachtend

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een min of meer neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het rood.

Maandag maakte de AEX al een pas op de plaats met een fractioneel verlies van 0,1 procent, op een slotstand van 923,05 punten. De Europese beurzen wisten wel de weg omhoog te vinden, met als uitschieter de CAC40 in Parijs met een winst van ruim een procent. 

Franse beleggers reageerden opgelucht op de uitslag van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, waaruit naar voren kwam dat het Rassemblement National van Marine Le Pen heeft gewonnen, maar waarschijnlijk geen absolute meerderheid zal krijgen. Zondag 7 juli gaan de Franse voor de tweede ronde stemmen.

Wall Street kende daarnaast maandagavond een rustige start van de maand juli met een nipte winst voor de Dow, terwijl techbeurs Nasdaq 0,8 procent klom.

Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, “Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, schreef de Franse bank.

Vandaag is het belangrijkste agendapunt de voorlopige inflatie in de eurozone in juni, die om 11:00 uur wordt vrijgegeven. Vanochtend maakte het CBS al bekend dat de Nederlandse inflatie in juni op jaarbasis op 3,2 procent is uitgekomen, terwijl dit in mei nog 2,7 procent was. 

Verder zullen voorzitters Jerome Powell en Christine Lagarde van de Fed en de ECB vandaag aan het woord komen in het Portugese Sintra. 

De Aziatische beurzen lieten vanochtend een verdeeld beeld zien. De beurs in Tokio was de grootste stijger met ruim een procent koerswinst, terwijl Seoel onderaan noteerde met een daling van bijna een procent. 

De Amerikaanse olie-future steeg daarnaast maandagavond in New York meer dan twee procent naar 83,38 dollar per vat. Vanochtend noteerde de future min of meer vlak. 

Bedrijfsnieuws

JPMorgan verlaagde het advies voor verzekeraar ASR Nederland van Overwogen naar Neutraal en het koersdoel werd daarbij neerwaarts bijgesteld van 54,00 naar 52,00 euro. Het advies voor sectorgenoot NN ging juist van Neutraal naar Overwogen, en het koersdoel van 50,00 naar 62,00 euro.

Jefferies verlaagde het koersdoel voor Adyen van 1.821 naar 1.695 euro, maar handhaafde het koopadvies. 

Jefferies verhoogde maandag ook het koersdoel voor Unilever van 37,00 naar 40,00 Britse pond, waarbij het Underperform advies wel werd gehandhaafd.

KPN verwierf in een spectrumveiling een pakket van 100 MHz aan licenties in de 3,5 GHz band voor 58,4 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg maandag 0,3 procent op 5.475,09 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.169,52 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 17.879,30 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.