Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
S&P: Amerikaanse industrie groeit iets harder
Beeld: ABM Financial News

S&P: Amerikaanse industrie groeit iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industrie is in juni iets harder gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie steeg van 51,3 in mei naar 51,6 vorige maand. De index voor nieuwe orders steeg, terwijl de productieindex verzwakte.

"Uit de S&P Global PMI-enquête blijkt dat Amerikaanse fabrikanten moeite hadden om een sterke productiegroei te realiseren in juni, gehinderd door een zwakke vraag vanuit zowel binnenland als buitenland. Hoewel de PMI nu in vijf van de eerste zes maanden van 2024 positief is geweest, tegenover slechts één positieve maand in 2023, blijft het groeimomentum frustrerend zwak", zei econoom Chris Williamson van S&P Global in een toelichting.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.