Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen leveren enthousiaste openingswinsten weer deels in
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen leveren enthousiaste openingswinsten weer deels in

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten openden maandag enthousiast en hoewel de meeste koersenborden nog groen kleuren, is veel van de openingswinst weer ingeleverd. 

De Stoxx Europe 600 index steeg rond het middaguur 0,4 procent tot 513,6 punten. De Duitse DAX liet een winst optekenen van 0,3 procent op 18.290,03 punten. De Franse CAC 40 won 1,4 procent bij een stand van 7.586,05 punten. De Britse FTSE ging 0,3 procent hoger op 8.188,32 punten.

Europese aandelen begonnen de nieuwe handelsweek hoger, waarbij beleggers de resultaten van de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen in Frankrijk positief uitlegden. Rassemblement National van Marine Le Pen won de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen, zoals analisten ook hadden verwacht. Op 7 juli gaat Frankrijk opnieuw naar de stembus, voor de tweede ronde. Door de hoger dan verwachte opkomst, is het volgens politiek analisten lastiger inschatten wat de uitkomst wordt van deze tweede ronde. 

De winsten op de Europese werden ook initieel gedreven door een scherpe stijging van de Franse CAC40 index, die aanvankelijk met meer dan 2,5 procent steeg, maar daarna afkoelde tot een winst van 1,4 procent.

De meeste aandacht zal deze week gaan naar het banenrapport in de VS op vrijdag, naast cijfers over de Europese en Amerikaanse dienstensector en industrie, terwijl de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve ook worden gepubliceerd. Daarbij sluit Wall Street woensdag eerder de deuren en is deze donderdag zelfs de hele dag gesloten.

Vannacht werd bekend dat de Chinese industrie iets harder is gegroeid in juni. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 51,7 in mei naar 51,8 in juni. De officiële overheidscijfers lieten afgelopen weekend daarentegen opnieuw een krimp in de Chinese industrie zien. 

De industrie in de eurozone is in juni sterk gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 47,3 naar 45,8, de laagste stand in 2 maanden. 

Cyrus de la Rubia, hoofdeconoom bij Hamburg Commercial Bank wees erop dat in alle grote Europese landen de industrie er slechter voor stond dan in mei, met uitzondering van de Italiaanse industrie. "Maar we beschouwen dit als een tijdelijke dip", voegde de econoom toe, wijzend op de groei in de industrie in de VS, het VK en India in juni. "Dat zorgt voor steun in Europa." 

De rentes liepen op en de Duitse tienjaarsrente steeg bijna 10 basispunten naar 2,85 procent en de Franse variant steeg met 5 basispunten naar 3,34 procent. De euro/dollar steeg naar 1,0764.

De olieprijzen blijven zich stabiliseren en een vat Brent olie kost rond de 85 dollar.

Bedrijfsnieuws

Atos zei dat het een akkoord heeft bereikt met een groep banken en obligatiehouders over de voorwaarden van een financiële herstructurering van het noodlijdende Franse IT-bedrijf. Desondanks verloor het aandeel 3,8 procent

AkzoNobel koerste 1,8 procent lager, nadat zakenbank Goldman Sachs het aandeel op de verkooplijst plaatste, waarbij het koersdoel scherp werd verlaagd van 70,00 naar 53,00 euro. ING verlaagde het koersdoel van 70,00 naar 64,00 euro, met een onveranderd Houden advies in aanloop naar de halfjaarcijfers.

Anglo American heeft de productie bij zijn kolenmijn Grosvenor in Queensland in Australië stilgelegd na een ondergrondse brand zaterdag. De kolenmijn zal waarschijnlijk enkele maanden gesloten blijven vanwege de schade die hierdoor is ontstaan, meldde het bedrijf.

Vandaag herstelden veel Europese financials op de verwachting dat de linkse politieke partijen in Frankrijk hun krachten bundelen om te voorkomen dat de ultrarechtse partij van Marine Le Pen een absolute meerderheid krijgt bij de parlementsverkiezingen op 7 juli.

De bankensector wist 1,8 procent winst te boeken en de verzekeraars 0,8 procent. De sector technologie begon slecht aan de week en verloor 0,3 procent

Futures Wall Street

Rond het midddaguur signaleerden de futures een licht groene opening voor Wall Street en noteerde de S&P 500 future 0,1 procent hoger.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.