Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen blijven dicht bij huis
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen blijven dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De hoofdindices in Azië bewogen maandagochtend in een bandbreedte van slechts enkele tienden van een procent ten opzichte van het slot van vrijdag. 

In China wees dit weekend de officiële inkoopmanagersindex voor de industrie in juni voor de tweede maand op rij op krimp, met een stand van 49,5. Vanochtend signaleerde een door S&P Global vrijgegeven index voor de industrie echter juist een kleine groeiversnelling, met een indexstijging van 51,7 naar 51,8 in juni. 

Wall Street nam vrijdag gas terug, nadat de voor de Federal Reserve belangrijke PCE-inflatie conform de verwachting uitkwam op 2,6 procent, met een daling voor de S&P 500 van krap een half procent. De hoofdgraadmeter steeg in de eerste zes maanden met ruim 14 procent, terwijl techbeurs Nasdaq meer dan 18 procent kon bijschrijven.

Rassemblement national van Marine Le Pen won zondag de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen, zoals analisten ook hadden verwacht. Op 7 juli gaat Frankrijk opnieuw naar de stembus, voor de tweede ronde. Door de hoger dan verwachte opkomst, is het volgens politiek analisten lastiger inschatten wat de uitkomst wordt van deze tweede ronde. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap een half procent hoger naar 81,88 dollar per vat. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.