Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Banenrapport VS en notulen Fed op de agenda
Beeld: ABM Financial News

Banenrapport VS en notulen Fed op de agenda

(ABM FN) Aankomende week zullen beleggers uitkijken naar onder meer een nieuw banenrapport uit de VS, naast cijfers over de Europese en Amerikaanse dienstensector en industrie, terwijl de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve ook worden gepubliceerd.

De week start op maandag met industriecijfers uit onder meer de eurozone, de VS en China. Aan het begin van de week zullen ook inflatiecijfers uit Nederland, Duitsland en de gehele eurozone op aandacht kunnen rekenen.

Op woensdag krijgen beleggers inzicht in de laatste stand van zaken rond de mondiale dienstensector. De meeste aandacht zal evenwel gaan naar het banenrapport van ADP over juni, vaak beschouwd als een voorproefje voor de officiële banencijfers op vrijdag. De laatste tijd lopen de twee rapporten echter flink uiteen.

In mei kwamen er volgens de Amerikaanse overheid 272.00 banen bij, ruim meer dan de 190.000 banen dan verwacht. De werkloosheid steeg van 3,9 naar 4,0 procent en de loongroei bedroeg op jaarbasis 4,1 procent.

"Met name de loonontwikkeling zal de Fed niet in de richting van een renteverlaging sturen. Wij denken dat met dit rapport over mei de kans op een renteverlaging in september kleiner wordt", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank destijds tegen ABM Financial News.

Woensdagavond zijn er ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Eerder deze maand hield de centrale bank de rentes onveranderd op 5,25 tot 5,50 procent, zoals ook werd verwacht. De markt denkt dat er in september mogelijk wel een verlaging komt, en zou hiervoor graag wat bevestiging zien in de notulen.

De FedWatch Tool van CME geeft aan dat de markt met een waarschijnlijkheid van bijna 90 procent verwacht dat de rente op 31 juli gehandhaafd blijft. Voor 18 september wordt een handhaving van de rente geschat op circa 36 procent.

Donderdag zal een rustige handelsdag zijn. Wall Street houdt dan de deuren gesloten in verband met Onafhankelijkheidsdag in de VS. Dat betekent ook dat Wall Street op woensdag al na een halve dag de deuren sluit.

Op bedrijfsvlak blijft het aankomende week rustig. Er staan weinig tot geen bedrijfsresultaten geagendeerd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.