Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs daalt op gestegen voorraden
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs daalt op gestegen voorraden

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag licht gedaald nadat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week bleken te zijn gestegen. De stijging voedde zorgen over de vraag in het belangrijkste land voor de wereldwijde olieconsumptie. 

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,1 procent lager op 80,78 dollar per vat. Brent-olie werd 0,1 procent duurder.De olieprijs is sinds het begin van de maand nog altijd ongeveer 3 procent gestegen, op de verwachting van krappere voorraden in de zomer en geopolitieke risico's in Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Volgens EIA steeg de olievoorraad afgelopen week met 3,6 miljoen vaten tot 460,7 miljoen vaten. Ook de benzinevoorraden stegen met 2,7 miljoen vaten tot 233,9 miljoen vaten, wat de afname van vorige week ruim goedmaakte. 

Er was juist gerekend op een daling van de voorraad ruwe olie met 2,3 miljoen vaten en van de benzinevoorraden met 1,2 miljoen vaten. De vraag naar benzine was 9 miljoen vaten per dag, 417.000 vaten minder dan een week eerder. 

"Dat was een verrassing gezien het sterke cijfer van vorige week", zei John Kilduff van Again Capital. "Omdat we het vakantieweekend van 4 juli naderen, werd verwacht dat de sterke vraag tenminste tot en met volgende week zou aanhouden."  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.