Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groene koersen in Europa
Beeld: Deutsche Börse AG

Groene koersen in Europa

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 518,34 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op18.253 punten, maar voor de Franse CAC 40 resteerde een verlies van 0,2 procent op 7.646 punten. De Britse FTSE 100 noteerde een winst van 0,2 procent op 8.267 punten.

"Politieke onzekerheid maakt beleggers voorzichtig", aldus investment manager Nathan Levy van ING, die erop wees dat de aandelenrally in Europa deze maand tot stilstand is gekomen. Levy wees onder meer op de onzekerheid in Frankrijk, in aanloop naar de vervroegde verkiezingen dit weekend. Naar verwachting zal de radicaal-rechtse Rassemblement National een grote winst boeken.

"Banken, industriële bedrijven en nutsbedrijven liggen hierbij met name onder een vergrootglas", aldus de expert van ING.

"Het sentiment verbeterde vanochtend in Europa, nadat AI-reus Nvidia dinsdag een herstel liet zien na de recente koersdruk", aldus analisten van IG. "Dit ondersteunde de Nasdaq-index en hielp de Aziatische beurzen de weg omhoog te vinden."

Analist Justin Blekemolen van Lynx zag wel wat terughoudendheid op de aandelenmarkten, na uitspraken van enkele Fed-bestuurders op dinsdag.

Fed-bestuurder Lisa Cook zei dinsdag dat een renteverlaging op enig moment gepast zou zijn, maar dat de timing ervan onzeker is. Haar collega Michelle Bowman verwacht dit jaar geen verlagingen meer.

Op macro-economisch vlak is er vandaag aandacht voor de wekelijkse olievoorraden en de nieuwe woningverkopen in de VS. Ook zal er aandacht zijn voor de stresstest voor de Amerikaanse banken door de Fed.

De grootste aanjager voor de markten deze week wordt vermoedelijk de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag, aldus analist Chris Turner van ING. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus ING.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0699. De olieprijzen stege tot een procent.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen is van plan om 5 miljard dollar te investeren in Rivian, dat elektrische auto's bouwt. Volgens RBC is de deal voor beide partijen een win-winsituatie. Rivian heeft liquiditeitsproblemen, terwijl Volkswagen op softwarevlak achterloopt. Het aandeel Volkswagen noteerde 2,0 procent lager. Het in de VS genoteerde Rivian schoot voorbeurs 38 procent omhoog.

Barclays uitte zich positief over LVMH. Het luxemerk ligt op schema om in het tweede kwartaal een autonome omzetgroei te realiseren van 2 procent. De marges zullen wel onder druk staan, waardoor de Britse bank het koersdoel voor LVMH verlaagde. Het aandeel daalde tot een procent.

Techaandelen lagen er vanochtend goed bij. In Amsterdam stegen Besi, ASMI en ASML tot 1,5 procent. In Frankfurt won SAP 2,1 procent.

Het consortium rond Onepoint heeft besloten om af te zien van het reddingsplan voor Atos. Het consortium onder leiding van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky heeft aangegeven bereid te zijn om de gesprekken met Atos weer op te starten. Het aandeel Atos daalde 1,5 procent.

Deliveroo steeg 2,3 procent. Reuters schreef dinsdag dat DoorDash afgelopen maand interesse heeft getoond in Deliveroo, maar dat de gesprekken afketsten op de waardering. In Amsterdam daalde Just Eat Takeaway 3,8 procent en Delivery Hero verloor 4,2 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,1 procent in het groen.

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 5.469,30 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 17.717,65 punten, maar de Dow Jones-index daalde 0,8 procent tot 39.112,16 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.