Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Alfen in gesprek met banken over convenanten
Beeld: ABM Financial News

Alfen in gesprek met banken over convenanten

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft woensdag de outlook voor 2024 flink neerwaarts bijgesteld en ook moesten er voor ruim 11 miljoen euro aan afschrijvingen worden gedaan.

En dit betekent dat Alfen bij de volgende convenantentest zal zakken, aldus CFO Onno Krap in gesprek met ABM Financial News.

De 11,1 miljoen euro aan eenmalige posten, veroorzaakt door verouderde voorraden en een post van 7,5 miljoen euro gerelateerd aan de vochtproblemen met de Pacto, drukken Alfen door de convenanten heen, aldus Krap. "Daar willen we een waiver voor krijgen." Die gesprekken worden momenteel gevoerd.

Krap benadrukte dat de totale kredietfaciliteiten van Alfen voldoende zijn en dat een emissie hoogstwaarschijnlijk voorkomen kan worden. "Daar denken we in eerste instantie niet aan", aldus Krap over vragen van ABM Financial News over de noodzaak van een eventuele emissie.

Zaak is volgens de CFO wel dat de toekomstige winstgevendheid weer aantrekt en daarom zal Alfen "gedoseerde" maatregelen nemen, zei CEO Marco Roeleveld daarover.

De topman gelooft nog altijd in de groei op langere termijn en wil daarom geen maatregelen nemen die tot gevolg hebben dat Alfen niet klaar is als de markt aantrekt. Momenteel kijkt Roeleveld daarom vooral naar een tijdelijke vacaturestop in bepaalde segmenten van het bedrijf en het terugbrengen van het aantal tijdelijke medewerkers. 

"We blijven een groeibedrijf", aldus de CEO.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING haalt Alfen van de kooplijst
  2. Alfen is een groot vraagteken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. kopen verkopen

77% zegt verkopen

30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Arjenvw 26 juni 2024 09:43
    De hele electrificatie-hype begint nu in een volwassener stadium te komen... De electrische auto verkopen lopen terug, bussen gaan lastig, laadpalen, zonnepanelen, windmolens. De startups/bedrijven die meegelift zijn hierop, zoals Ebusco, Alfen, maar anderen, zullen nu echt moeten gaan presteren. Wie gaan hieraan onderdoor? Wie blijven leven?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.