Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Voorlopende indicatoren VS blijven dalen

Voorlopende indicatoren VS blijven dalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voorlopende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in mei verder gedaald. Dit meldde The Conference Board vrijdag.

De Leading Economic Index daalde vorige maand met 0,5 procent tot 101,2, na een daling van 0,6 procent in april. Afgezien van een korte opleving in februari, dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

In de periode van zes maanden tussen november 2023 en mei 2024 daalde het LEI met 2,0 procent, een kleinere daling dan de krimp van 3,4 procent in de voorgaande zes maanden.

Ondanks deze daling, wijst de LEI momenteel niet op een recessie, zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting. 

The Conference Board verwacht dat de reële groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product verder zal vertragen tot minder dan 1 procent op jaarbasis in het tweede en derde kwartaal van 2024, "omdat de hoge inflatie en de hoge rente blijven wegen op de consumentenbestedingen."

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.