Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag voor de tweede dag op rij gestegen, op de verwachting van een krappere markt in de zomermaanden, nu de stemming bij handelaren over de vraag verbetert.

De julifuture voor een vat WTI-olie steeg 1,3 procent tot 80,84 dollar per vat. Brent-ooie werd 1,1 procent duurder op 85,44 dollar per vat.

"De Europese markt voor diesel wordt krapper. De premie op ruwe olie, de zogeheten crack spread, steeg naar 21 dollar per vat, het hoogste niveau in twee maanden", stelden analisten van ANZ Research. 

"De luchtvaartmarkt maakt zich ook op voor een recordkwartaal voor wat betreft de vraag naar kerosine, nadat branchevereniging IATA meldde dat de passagiersaantallen in het derde kwartaal de niveaus van voor de coronacrisis kunnen overtreffen. 

De voorzitter van Federal Reserve Bank van New York, John Williams, zei in een interview met Fox Business dat de Amerikaanse economie "de goede kant op beweegt", maar dat besluiten over renteverlagingen dit jaar zullen afhangen van nieuwe binnenkomende economische cijfers.

Maandag steeg de olieprijs verder, na een dieptepunt halverwege juni, dat volgde op het besluit van OPEC+ op 2 juni om een deel van de vrijwillige productiebeperkingen langzaam op te heffen. Dat leidde tot een struikeling van de olieprijs, maar die is nu weer opgeveerd.

Omdat de neerwaartse trendlijn na de top van april nu is doorbroken, zou de olieprijs op korte termijn verder kunnen stijgen, denkt Sevens Report. 

Woensdag volgen de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die dalen naar verwachting met 2,1 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden licht stijgen en die van diesel en olie licht daalt. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.