Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nieuwe records voor Nvidia op lusteloos Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Nieuwe records voor Nvidia op lusteloos Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag dicht bij huis, na recente records en zwakke cijfers over de Amerikaanse detailhandelsomzet in mei. Het aandeel Nvidia steeg intussen verder naar nieuwe records en werd zo weer het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. 

De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 5.485,05 punten. De Dow Jones-index noteerde vrijwel vlak op 38.808 punten en technologiebeurs Nasdaq was ook vrijwel vlak.

Maandag scherpten de S&P en Nasdaq hun records weer aan.  Beleggers zijn volgens Simon Wiersma van ING optimistisch over de winstverwachtingen van Amerikaanse bedrijven. De onzekerheid in Europa door de politieke situatie in Frankrijk is op Wall Street weinig merkbaar, volgens de investment manager.  

"Een prima draaiende economie, vertragende inflatie, hogere verwachtingen voor de winstgroei van bedrijven en zicht op renteverlagingen door de centrale bank vormen prima omstandigheden voor aandelenbeleggers", aldus Wiersma.

Er staan nog grote bedragen langs de zijlijn en als die worden aangesproken, zullen volgens een enquête van Bank of America vooral Amerikaanse aandelen hiervan profiteren.

Citigroup heeft nu ook het koersdoel voor de S&P 500 verhoogd van 5.100 naar 5.600 punten aan het einde van het jaar. Maar, zo waarschuwden strategen van de bank, de risico's nemen toe en een correctie van 5 tot 10 procent in de tweede jaarhelft is niet uitgesloten. Dat zou handelaren "opportunistische" kansen bieden, aldus Citi.

Dinsdag konden beleggers aan de slag met de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industriële productie in mei. 

De detailhandelsverkopen stegen met 0,1 procent op maandbasis. Gerekend werd op 0,2 procent. De eerder gemelde stabiele omzet in april bleek bij nader inzien een daling met 0,2 procent.

Het cijfer wijst op een afkoelende economie en dat is gunstig voor een snellere renteverlaging door de Federal Reserve en daarmee potentieel goed voor de aandelenkoersen. 

De industriële productie steeg in mei harder dan verwacht, met 0,9 procent. Economen rekenden op 0,4 procent.

De euro/dollar handelde op 1,0733, terwijl de olieprijzen licht stegen. 

Bedrijfsnieuws

De volumes waren dinsdag hoger dan maandag. 

Nvidia won 3,5 procent nadat Rosenblatt het koersdoel verhoogde van 140 naar 200 dollar. Het aandeel stijgt al weken naar nieuwe toppen en staat inmiddels op 135 dollar, nadat nog geen maand geleden een eerdere top van 95 dollar, die ook nog maar een paar maanden oud was, werd doorbroken.

De marktkapitalisatie van Nvidia bedraagt nu 3,34 biljpoen dollar, tegen 3,32 biljoen voor Microsoft, dat 0,2 procent daalde.

Broadcom daalde 1 procent. Het aandeel steeg maandag voor de zevende handelsdag op rij en heeft nu de op zeven na grootste marktwaarde onder Amerikaanse bedrijven.

Huizenbouwer Lennar opende de boeken en sectorgenoot KB Home komt nabeurs met cijfers. Verder loopt het cijferseizoen in de VS zo'n beetje op zijn einde. Lennar behaalde afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet, maar de outlook stelde teleur. Het aandeel daalde 4,5 procent.

GameStop noteerde licht lager. Maandag verloor de retailer 12 procent na de jaarvergadering, waar de retailer herhaalde  kosten te willen besparen. 

Occidental Petroleum won 1,7 procent nadat Berkshire Hathaway van Warren Buffett meldde bijna 3 miljoen aandelen te hebben gekocht.

Tesla verloor 1,5 procent, na een winst van ruim 5 procent voor het aandeel maandag. Sectorgenoot Fisker heeft faillissement aangevraagd en verloor dinsdag ruim de helft van zijn beurswaarde.

Onderwijstechnologiebedrijf Chegg gaat reorganiseren. Het aandeel steeg 11 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Roesie 18 juni 2024 21:59
    Tja, Nvidia. Bijna 3,5 biljoen dollar. Blijkbaar verwachten velen dat ze de komende 15 jaar gemiddeld ruim 200 miljard dollar winst per jaar gaan maken. Al betwijfel ik of de gemiddelde aandeelhouder überhaupt wel eens de moeite heeft genomen er een berekening op los te laten. Dacht dat we met Tesla wel het toppunt van irrealistische verwachtingen hadden meegemaakt.
  2. Arn Old 19 juni 2024 06:42
    In zee gegaan met Tesla en de boot gemist bij NVDA? Van waar zo een zure reactie, als je eens verdiept in generative AI en de p/e Ratio van NVDA was het logischer geweest als je dit in 22/23 had gezegd. Ja het zal mogelijk niet eeuwig zo stijgen maar we zijn aan het begin van de reis en het aandeel zal eerder afvlakken na de volgende split(s) in stadia, nimmer door een crash. Ohja en Tesla gaat wel naar 0.
  3. Roesie 19 juni 2024 15:37
    quote:

    Arn Old schreef op 19 juni 2024 06:42:

    In zee gegaan met Tesla en de boot gemist bij NVDA? Van waar zo een zure reactie, als je eens verdiept in generative AI en de p/e Ratio van NVDA was het logischer geweest als je dit in 22/23 had gezegd. Ja het zal mogelijk niet eeuwig zo stijgen maar we zijn aan het begin van de reis en het aandeel zal eerder afvlakken na de volgende split(s) in stadia, nimmer door een crash. Ohja en Tesla gaat wel naar 0.
    Een 13 in een dozijn redenatie zoals je die momenteel overal leest. Maar wat klopt er niet aan mijn reactie dan? Een bedrijf wat gewaardeerd wordt op bijna 3,5 biljoen dollar zal toch gewoon binnen een bepaald tijdvak eenzelfde totale winst moeten laten zien om een interessante investering te zijn? 15 jaar lijkt me een normale termijn. Waar moet anders het rendement vandaan komen? Een aandeel kopen in de hoop op een alsmaar hogere waardering zonder (realistische)fundamentele onderbouwing is naar mijn mening speculeren ipv investeren. En wat betreft generative AI; is al een hele tijd aanwezig en het is maar de vraag of, op een handvol megacaps na, de wereld wel zo warm loopt voor al die (mogelijke) toepassingen. Laat staan of er überhaupt geld voor is. Waar bijvoorbeeld Apple nou uiteindelijk mee kwam is allesbehalve wereldveranderend. Eerder een verdere evolutie van bestaande dingen. Oh, en zoals het er nu naar uitziet gratis. Uiteindelijk zullen al die investeringen van honderden miljarden toch flink geld op moeten leveren anders is het snel over met al die investeringspret. En ook dit is gewoon afhankelijk van het beschikbare geld en dus de staat van de economie.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.