Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
WSJ: Elon Musk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag
Beeld: ABM Financial News

WSJ: Elon Musk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk zit in de beklaagdenbank voor grensoverschrijdend gedrag, nadat The Wall Street Journal schreef dat de Tesla-topman onder meer seks zou hebben gehad met een medewerkster en een voormalige stagiaire bij zijn bedrijf SpaceX.

De zakenkrant zegt zich te baseren op een verklaring van een van de vrouwen en gesprekken met anderen. Verschillende voormalige medewerkers zouden ook klachten hebben ingediend bij de rechter met gedetailleerde aantijgingen van seksuele intimidatie, verzoeken om seks en wraakzuchtig gedrag.

Multimiljardair Musk is tevens topman en grootaandeelhouder van Tesla en eigenaar van socialmediawebsite X, voorheen bekend als Twitter.

Het bericht komt op een gevoelig moment voor de topman. Aandeelhouders van Tesla stemmen donderdag tijdens de jaarvergadering over het beloningspakket van Musk.

De Tesla-CEO zei woensdagavond op Twitter dat voorlopige stemresultaten laten zien dat aandeelhouders de voorstellen om zijn beloningspakket goed te keuren en de zetel van het bedrijf te verplaatsen naar Texas "met grote marges" steunen. Een meegestuurde grafiek zou laten zien dat de "voor"-stemmen voor beide agendapunten boven de lijn zitten die vereist is voor goedkeuring.

Enkele grote aandeelhouders hebben al publiekelijk gezegd tegen het beloningspakket te stemmen. Aandeelhouders kunnen hun voorlopige stem nog wijzigen totdat de stemming sluit tijdens de vergadering donderdag. 

Het in 2018 met 73 procent van de stemmen goedgekeurde beloningspakket geeft Musk de kans om opties te krijgen op circa 303 miljoen aandelen Tesla bij het behalen van bepaalde doelen. Een rechter in Delaware heeft die stemming ongeldig verklaard omdat Musk er te veel invloed op zou hebben gehad.

Stemadviesbureau Glass Lewis noemde het beloningspakket van 56 miljard dollar buitensporig en adviseert aandeelhouders van Tesla om tegen te stemmen tijdens de vergadering.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tesla levert meer auto's af dan voorzien
  2. Tesla krijgt er een inkomstenbron bij, ondanks ontslag van 500 medewerkers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla kopen verkopen

94% zegt verkopen

17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.