Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: ADP-cijfers duiden op afkoeling arbeidsmarkt VS

Beursblik: ADP-cijfers duiden op afkoeling arbeidsmarkt VS

(ABM FN-Dow Jones) De loonontwikkeling in de VS liet in mei voor werknemers die van baan verwisselden een matiging zien en samen met de daling van het aantal banen bij het kleinbedrijf sluit dit goed aan op wat de Fed graag ziet, namelijk een afkoeling van de Amerikaanse banenmarkt. Dat zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

De salarissen stegen in mei met 5,0 procent op jaarbasis, na een stijging met eveneens 5,0 procent een maand eerder, bleek vanmiddag uit cijfers van ADP. De lonen voor mensen die van baan wisselden stegen met 7,8 procent. In april liepen die met 9,3 procent op en in de maand daarvoor met 10,0 procent.

"De daling van het aantal banen in het kleinbedrijf van 10.000 past bij het beeld dat eerdere cijfers al schetsten. Wat verder opvalt is dat de banengroei in algemene zin nu voor rekening komt van de gezondheidszorg en de groei er bij de horecasector nu wel uit is", aldus Marey.

De euro noteerde woensdag stabiel op 1,0875 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.