Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts
Beeld: ABM Financial News

Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Aalberts verlaagd van 65,00 naar 56,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg bracht daarin naar voren dat het in overgangsjaar 2024 aanbeveling verdient het aandeel in portefeuille te nemen in aanloop naar de verwachte groei van volgend jaar. De bank wees daarbij ook op de strategische doelstellingen voor 2026 die verdere verbeteringen in zich dragen.

Voor 2024 verwacht Berenberg een stabiele omzet en voor 2025 een groei van 5 procent naar 3,44 miljard euro. Voor volgend jaar rekent de bank verder op een EBITA van 550 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan de 497 miljoen euro die Berenberg in 2024 verwacht.

Aalberts heeft volgens Berenberg kans gezien de groei, marges en het rendement te verbeteren. De waarderingsfactoren bleven daarentegen op het niveau van de historische gemiddelden.

Voor 2024 liggen de verhouding tussen de bedrijfswaarde en de EBITDA en de koers/winstverhouding onder het gemiddelde van de laatste tien jaar. Dat betekent volgens analist Christoph Greulich dat de verbeteringen die Aalberts bewerkstelligde nog niet zichtbaar zijn in het financiële profiel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Capital Research verkleint stemrecht in Aalberts
  2. Verrassende trend zichtbaar in cijfers Aalberts

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV kopen verkopen

67% zegt kopen

15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.