Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Google wil tests uitvoeren met inzet drones bij branden

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse techconcern Google wil drones gaan inzetten bij de bestrijding van branden. De onderneming heeft aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA goedkeuring gevraagd voor tests. Daaruit moet duidelijk worden hoe technologie kan helpen bij het monitoren en bestrijden van branden.

De onderzoeksafdeling voor klimaat en energie van Google-moeder Alphabet is van plan de drone te gebruiken op een privéterrein in Californië, zo bleek uit de aanvraag bij de FAA. De luchtvaartautoriteit heeft eerder ontheffingen verleend aan andere organisaties die toestemming vroegen voor soortgelijke projecten.

De drone die Google gebruikt is ontworpen om bestrijdingsmiddelen op gewassen te sproeien, dus zou in theorie ook kunnen worden gebruikt om een brand te blussen. In de drone kan 20 liter vloeistof worden vervoerd. Met een volle tank zou het apparaat 8 tot 15 minuten moeten kunnen vliegen.

Alphabet zet met zijn project Wing sinds 2012 in op dronetechnologie. Een aantal toepassingen waar op wordt ingezet is het autonoom leveren van goederen, het verminderen van verkeersopstoppingen in steden en het verlagen van uitstoot van schadelijke stoffen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet kopen verkopen
Alphabet kopen verkopen
ALPHABET INC.CL.A DL-,001 kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.