Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Tsipras vraagt eurolanden om meer tijd'

'Tsipras vraagt eurolanden om meer tijd'

BRUSSEL (AFN) - Premier Alexis Tsipras heeft de regeringsleiders van de eurolanden in een brief gevraagd het hulpprogramma voor Griekenland toch nog een keer te verlengen. Dat meldde maandag de Britse zakenkrant Financial Times (FT), die de hand wist te leggen op een kopie van de brief aan de Luxemburgse premier Xavier Bettel.

De eurolanden weigerden afgelopen weekeinde een verlenging tot na het referendum dat de Grieken willen houden over de hervormingen die nodig zijn om nog langer voor financiële steun in aanmerking te komen. Tsipras vraagt de regeringsleiders in zijn brief om op dat ,,betreurenswaardige'' besluit terug te komen.

,,Ik zou willen onderstrepen dat het houden van een referendum over deze voorstellen een soeverein, democratisch recht is van het Griekse volk'', schrijft Tsipras. Hij stelde dat de volksraadpleging alleen gaat over de te nemen bezuinigingsmaatregelen, niet over het lidmaatschap van de Europese monetaire unie.

Zonder verlenging loopt het steunprogramma in de nacht van dinsdag op woensdag af. Dan moet Griekenland ook een lening van 1,6 miljard euro aflossen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het ziet ernaar uit dat het land daar zelf de middelen niet voor heeft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2015 13:01
    Tsipras speelt samen met Varoufakis zijn voor de eurogroep hun geloofwaardigheid volledig kwijt want hun intenties worden niet meer vertrouwd. Ze willen de boel als een stel anarchisten opblazen (we moeten naar een ander systeem, etc. etc.) www.nrc.nl/next/van/2015/juni/18/zo-k... en het traineren is daar onderdeel van. Vandaar dat de ECB haar focus heeft verlegd van het beschermen van Griekenland naar het beschermen van de eurozone. De maskers zijn af gevallen van deze heren.

    De oplossing ligt dus niet in Brussel, maar in Athene. Het regime moet omver. Dat kan met een ja stem zondag, door de Grieken zelf.
  2. appiehappie 29 juni 2015 13:11
    De Griekse premier is een saboteur van het kapitalistische systeem. Zijn communistische denkbeelden en zijn geflirt met Rusland zegt genoeg. Poetin als geniale strateeg en Tsipras als uitvoerder om het kapitalistische systeem(Lees EU) te dwarsbomen, te saboteren en te vernietigen. Stop deze Haat GRIEK, Boycot Griekenland! I
  3. san marco 29 juni 2015 13:13
    Hij heeft in de afgelopen 5 maanden een financiele afgrond in griekenland gecreeerd. Geen 1 van de vele verkiezings beloftes heeft deze regering uitgevoerd.

    Het wordt tijd dat de schuldeisers en de EU direct met de griekse bevolking communiceert want de vertaalslag die Tsipras naar zijn bevolking maakt is niet wat de schuldeisers eisen.
  4. [verwijderd] 29 juni 2015 13:15
    Ik denk dat het tijd wordt dat we een duidelijke 'nee' tegen Tsipras zeggen en dat we de Grieken duidelijk maken dat we graag praten maar niet met megalomane marxistische "Vollidioten". Dan komen we er samen wel uit.

    Hoe destructief is die man en die regering. Waarschijnlijk had een gematigdere regering er een prima overeenkomst uit weten te onderhandelen waar iedereen beter van was geworden.
  5. [verwijderd] 29 juni 2015 13:17
    Deadline van dinsdag was al bekend sinds februari. In het akkoord wordt nauwelijks gesproken over het aanpak van fraude. Ongelofelijk!

    Opzouten met de Grieken. Het is nu over en uit!

    Griekenland is een democratisch land.. Het volk heeft Tsipras gekozen.. Tsipras kiest om de hervormingen niet door te voeren.. Geen medelijden met de grieken!
  6. Met Effekt 29 juni 2015 13:17
    quote:

    Ronald14mei schreef op 29 juni 2015 13:04:

    Is het geen optie om een 2de munteenheid in te voeren? Lijkt mij voor alle partijen de meest ideale oplossing.
    Je kunt wel 3 munten invoeren maar belangrijker is dat het onderliggend probleem wordt aangepakt: hoe gaat Griekenland zijn schuld tzt reduceren. Dit om in de toekomst met succes obligaties te kunnen uitgeven om de staatsuitgaven te financieren.
    Je schuldeisers uitschelden en tegelijk aan de andere kant om uitstel vragen is een voor mij onbekende en nieuwe tactiek. Ben benieuwd of die ook tot succes leidt.
  7. WJT 29 juni 2015 13:30
    Volgens mij is het niet zo moeilijk. Waarom plaats de EU/IMF geen voorwaarden aan steun? Steun - aan het Griekse volk - wordt verlengd op voorwaarde dat Tipras en Varoufakis aftreden. Niks referendum, maar nieuwe verkiezingen. Benieuwd of het communisme dan nog zegeviert. Het volk moet ondertussen ook wel doorhebben dat deze twee heren charlatans van het zuiverste water zijn?

    Verder misschien een vreemde gedachte, maar waarom voeren we geen "b-Euro" in? Een tijdelijke, aan de Euro gekoppelde munt, die ingezet kan worden voor landen die in economische nood verkeren en voor wie economisch herstel kan worden gerealiseerd met een iets hardere munt.
67 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.