Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Europese beurzen doen stap terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten stonden dinsdag in de middaghandel collectief in de min. Het voortslepende Griekse schuldendrama en de opmars van anti-bezuinigingspartijen bij de regionale verkiezingen in Spanje zorgden voor druk op de koersen. Ook verwerken beleggers de eerste van een reeks van Amerikaanse macro-economische cijfers.

Omstreeks 16.45 uur stond de Amsterdamse AEX-index 0,6 procent in de min op 498,06 punten. De MidKap ging 0,5 procent omlaag naar 751,24 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 1,4 procent in de min.

In de AEX-index was de Franse kabelaar Altice met een min van 5,5 procent de sterkste daler. De Amerikaanse kabelmaatschappij Charter Communications neemt haar branchegenoot Time Warner Cable (TWC) over in een transactie met een waarde van ruim 72 miljard euro. Door de deal blijft Altice, dat ook interesse zou hebben gehad in TWC, met lege handen achter.

Euro

Sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was staalconcern Arcelor Mittal met een winst van 0,6 procent. In de MidKap ging navigatiebedrijf TomTom aan kop met een plus van 1 procent. Het aandeel van voedingsbedrijf Corbion (min 6,6 procent) noteerde ex-dividend.

In Dublin steeg Ryanair 5,2 procent. De Ierse prijsvechter zag de winst in het afgelopen boekjaar groeien. Voor het nieuwe jaar rekent Ryanair op verdere verbetering van het resultaat. Concurrent Aer Lingus won 1 procent, nadat de Ierse overheid liet weten de verkoop van haar belang in de budgetmaatschappij te overwegen.

De euro was 1,0886 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent minder op 58,55 dollar. Brentolie zakte 2 procent in prijs, tot 64,22 dollar per vat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.