Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Dijsselbloem: financiële sector is versterkt

Dijsselbloem: financiële sector is versterkt

DEN HAAG (AFN) - De Europese financiële sector is versterkt uit het Europese bankenonderzoek gekomen. Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zegt dat in een eerste reactie op de tests door de Europese Centrale Bank van 130 grote Europese banken.

Volgens Dijsselbloem hebben de banken de afgelopen periode geanticipeerd op de test door alvast extra kapitaal op te halen. Hierdoor is de Europese financiële sector versterkt. Dat neemt niet weg dat hij toch ook waarschuwt: ,,Het blijft echter zaak om alert te blijven op mogelijke kwetsbaarheden in het Nederlandse, maar ook Europese bankenlandschap.''

Dijsselbloem constateert dat de Nederlandse bankbalansen goed door de doorlichting van de ECB zijn gekomen. Met de test heeft de ECB goed zicht gekregen op de kwaliteit en schokbestendigheid van de banken. Dat vergroot de transparantie, maakt banken vergelijkbaar en is daarmee een belangrijk onderdeel voor de volgende stap in de Europese bankenunie op 4 november.

,,Nederlandse banken hebben de afgelopen jaren de nodige maatregelen genomen om hun kapitaalspositie te verstevigen door onder meer risico’s af te bouwen en door winstinhouding de balans te versterken. Dat zien we vandaag terug in de resultaten'', aldus de minister.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 26 oktober 2014 16:11
    En niet te vergeten, negatieve rente voor grote bedragen op de bit-chip rekening en een hoge rente te betalen door het MKB en de massale hypotheken als je rood staat. De banken hebben dankzij de politiek van zeker Bilderbergje Mark Rutte en Alexander Pechtold in NL ruim onderling afgestemd ( verboden door Nelie...?) spel gehad en nog..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.