Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

X RAY Beleggingsportefeuille

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. xeltims 19 juni 2024 10:41
    Eens per kwartaal licht ik mijn beleggingsportefeuille door, met een X Ray op de Morningstar site. Sinds enige tijd is dit niet meer mogelijk. Ik heb hierover contact gehad met Morningstar en zij zeggen: We are working on it. Echter zonder resultaat.
    Bij mijn broker ABNAMRO is er geen mogelijkheid (wel bij RABO).
    Mijn vraag zijn er andere mogelijkheden om tot een analyse te komen zonder te wachten op Morningstar of te wisselen van broker.
  2. forum rang 8 Leefloon 19 juni 2024 14:29
    quote:

    xeltims schreef op 19 juni 2024 10:41:

    Mijn vraag zijn er andere mogelijkheden om tot een analyse te komen zonder te wachten op Morningstar of te wisselen van broker.
    Als dit onmogelijke over het doorlichten van een portefeuille gaat, bijvoorbeeld of je niet onbedoeld zwaar overwogen in Apple blijkt te zitten, zou ik zeer terughoudend zijn met het delen van (de samenstelling van) beleggingsportefeuilles, in ruil voor de een of andere gratis flutdienst.

    Dat zou dan toch wachten op Morningstar kunnen worden (misschien regelmatig aan de bel blijven trekken, om te bewaken dat ze er nog steeds mee bezig zijn), of een wissel. Of, mits je daar zelf handig genoeg voor bent, iets ontwikkelen wanneer je anders "afhankelijk" bent van één superhandige website.

    Ik weet geen generiek, betrouwbaar alternatief voor de gespecialiseerde nichespeler Morningstar. Bij de Rabo (en andere aanbieders) lijkt het mij een puur commercieel verhaal, omdat je daar dan eerst de aandelen in portefeuille of in beheer moet hebben. Begrijpelijk, als service of toegevoegde waarde voor bestaande klanten.

    Als ik niet wil wisselen en het belangrijk of prettig genoeg vind, dan zou ik (als alle benodigde gegevens ergens gratis downloadbaar zijn) aan DHZ gaan doen. Om ook in de toekomst niet afhankelijk te zijn van een mogelijk nauwelijks gebruikte dienst van Morningstar. Zij kunnen daar altijd zomaar mee stoppen, en dan zit je zonder. verre van ideaal, maar soms is DHZ een noodzakelijk blijkend kwaad.

    Hoe dan ook succes; er zijn maar weinig partijen die zulke details van beleggingsfondsen bijhouden...
  3. forum rang 8 Leefloon 20 juni 2024 11:50
    quote:

    Leefloon schreef op 19 juni 2024 14:29:

    Bij de Rabo (en andere aanbieders) lijkt het mij een puur commercieel verhaal, omdat je daar dan eerst de aandelen in portefeuille of in beheer moet hebben. Begrijpelijk, als service of toegevoegde waarde voor bestaande klanten.
    ...
    Hoe dan ook succes; er zijn maar weinig partijen die zulke details van beleggingsfondsen bijhouden...
    Een algemene aanvulling: vraag bij een (ongewenste) overstap even na of het daar niet ook plat ligt. Zou kunnen dat Morningstar uiteindelijk overal de leverancier van de analyses/gegevens/rapportages is.
  4. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2024 11:51
    Dan kan het ook elders "voorlopig" zijn gestopt.

    DHZ is in dit geval waarschijnlijk erg complex, maar toch een theoretische mogelijkheid voor buitengewoon handige harries. Je hebt er vrij veel "specialistische" gegevens voor nodig, en moet min of meer een "dashboard". DHZ is in de praktijk geschikter als het over een speciale grafiek gaat of zo, met eenvoudigere basisgegevens, en als je meer tijd hebt om iets te reproduceren (om niet afhankelijk te zijn van een website) voor eigen gebruik.

    Er zijn alternatieven, maar mogelijk niet gratis en/of mogelijk onbetrouwbaar. Als Morningstar voorbeelden verwijdert, staat er hier nog eentje van wat het kennelijk ooit was: www.spaargids.be/forum/analyse-mornin...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.