Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Cate, ten« Terug naar discussie overzicht

TenCate Outdoor Fabrics presenteert innovaties op Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014

1 Post
| Omlaag ↓
  1. ApacheNL 6 oktober 2014 23:21
    Materiaaltechnologieconcern TenCate presenteert tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014 in Utrecht innovatieve voorproefjes van de mogelijkheden die digitale textielveredeling zal bieden. In het belevingspaviljoen The Freedom Collections toont TenCate Outdoor Fabrics hoe deze baanbrekende technologie maximale vrijheid geeft aan het dessineren en produceren van digitaal veredelde doekkwaliteiten voor zowel tenten als zonwering.

    Tegen het einde van het jaar vindt de officiële opening plaats van The Factory of the Future van TenCate. Daarbij wordt de innovatiekracht van TenCate Outdoor Fabrics voor het digitaal printen en veredelen van hoogwaardig tent- en zonweringsdoek getoond. Vooruitlopend hierop wil TenCate Outdoor Fabrics de fabrikanten en ontwerpers binnen de Europese tentenindustrie – en hun klanten, de kampeerders – inspireren omtrent de digitale mogelijkheden die deze innovatie biedt.

    Flexibele en duurzame productie
    De introductie van de duurzame digitale inkjettechnologie als vorm van smart production heeft onder meer als voordeel dat de industriële klanten van TenCate Outdoor Fabrics flexibeler kunnen inspelen op de steeds sneller veranderende designtrends van ontwerpers en op individuele consumentenwensen. Met nieuwe technologieën als de digitale inkjettechnologie kunnen specificaties van de klant of eindgebruiker digitaal worden ingelezen in het productieproces. In de nabije toekomst worden voor de tentfabrikanten ook mass customization en on demand delivery mogelijk. Daarnaast zal in The Factory of the Future verder worden gewerkt aan de visie van TenCate om met digitale technologie nieuw en innovatief technisch textiel, de zogeheten smart textiles, te ontwikkelen en produceren. Naast technische voordelen biedt deze technologie aanzienlijke milieuvoordelen voor TenCate, zodat tevens kan worden gesproken van ‘clean production’.

    The Freedom Collections
    In het belevingspaviljoen The Freedom Collections presenteert TenCate Outdoor Fabrics van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober haar visie op de kampeerwereld van morgen. Het is een voorproefje van de voortgaande ontwikkeling van digitaal geproduceerde TenCate producten voor outdoortoepassingen. De eerste commerciële toepassingen bestaan uit digitaal bedrukt tent- en zonweringdoek, ontwikkeld en geproduceerd in The Factory of the Future. Zo beleven beursbezoekers met een moderne en informatieve presentatie de toekomst op het gebied van het digitaal bedrukken van outdoortextiel. Bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014 worden uitgedaagd om nu al de grenzen van hun groeiende ontwerpvrijheid op te zoeken met eigen afbeeldingen – zoals prints of patronen – met de digitale ontwerpactie ‘Win jouw unieke tent’.

    The Factory of the Future
    Het innovatiecentrum The Factory of the Future in Nijverdal wil aansluiten bij technologische innovaties in de maakindustrie. Productieprocessen worden duurzamer en slimmer. De onderlinge communicatie en logistieke afstemming in geavanceerde productienetwerken – de zogeheten smart factories – worden mogelijk gemaakt. Deze innovaties beogen een impuls te geven aan de Nederlandse maakindustrie teneinde deze concurrerender, kostenefficiënter en flexibeler te maken. Slimme, technologisch hoogwaardige maakprocessen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan toekomstige groei.

    TenCate Outdoor Fabrics
    Almelo, donderdag 2 oktober 2014
    Bron: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/TenCat...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.