Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Cate, ten« Terug naar discussie overzicht

TenCate Advanced Composites zet in op groei en uitbreiding UK Centre of Excellence

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. ApacheNL 6 oktober 2014 23:19
    TenCate Advanced Composites, toonaangevend wereldwijd producent van composietmaterialen, kondigt plannen aan voor de groei en uitbreiding van apparatuur en faciliteiten in haar fabriek in Langley Mill (Nottingham, Verenigd Koninkrijk) als onderdeel van haar groeistrategie. De Britse fabriek zal een centre of excellencezijn voor thermohardende chemische systemen ten behoeve van de regio EMEA. Substantiële investering voorziet in aanvullende productiemiddelen en capaciteit voor op weefsel en UD-tape gebaseerde producten, die bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in bestaande markten als de Formule 1-autosport, automotive sector en industriële markten.

    De upgrading onderstreept bovendien dat TenCate zich aan haar klanten verplicht om de ruimtevaart, satelliet- en radomemarkt en specifieke hogetemperatuur-toepassingen voor eindgebruikers in de luchtvaart te ondersteunen. Na de overname van Amber Composites in januari 2013 heeft het bedrijf strategieën en plannen opgesteld om de groei binnen haar doelmarkten te ondersteunen en verder te bouwen op een sterke portfolio van bestaande producten die zich bewezen hebben. Dit geldt ook voor de TenCate AmberTool® HX-serie toolingprepregs en ??gepreïmpregneerde materialen voor auto’s in het hogere segment. De Britsevestiging van TenCate Advanced Composites en de extra toename van zowel de capaciteit als productiemiddelen zijn volgens planning medio 2015 voltooid.

    Centre of Excellence
    Nick Tiffin, directeur sales & marketing van TenCate Advanced Composites EMEA, zegt: 'Dit is een enerverende tijd voor het bedrijf in Langley Mill, dat al meer dan vijfentwintig jaar composietmaterialen produceert. Onze strategie en de plannen om het bedrijf te laten groeien, laten duidelijk zien dat we ons voor lange tijd aan de markt verplichten. We kijken ernaar uit om bestaande en nieuwe klanten de komende jaren te voorzien van zowel prepregs als honingraatproducten. We zien duidelijk de noodzaak van investeringen in Europa en het in evenwicht brengen van onze productietechnologie en capaciteit met de bedrijven van TenCate Advanced Composites in Noord-Amerika, die de afgelopen jaren zelf een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt’.

    TenCate Advanced Composites Europe
    Langley Mill (Nottingham), United Kingdom, woensdag 1 oktober 2014

    Bron: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/TenCat...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.