Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Nedschroef« Terug naar discussie overzicht

Nedschroef komt in Chinese handen

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 mei 2014 15:49
    Nedschroef komt in Chinese handen

    WOENSDAG 28 MEI 2014, 07:07 uur | 149 keer gelezen

    HELMOND (AFN) - Nedschroef komt in Chinese handen. Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners en medeaandeelhouder Parcom Capital verkopen de producent van bevestigingsmiddelen voor een niet nader genoemd bedrag aan de industriële groep Shanghai Prime Machinery Company (PMC). Dat werd woensdag bekend.
    Nedschroef zal volgens een verklaring zijn merknaam houden. Het hoofdkantoor blijft in het Brabantse Helmond en alle huidige productielocaties blijven bestaan. PMC en Nedschroef hebben gezamenlijk een omzet van bijna 1 miljard euro, waarvan ruim 600 miljoen euro in bevestigingsmiddelen. De ondernemingswaarde van Nedschroef is 325 miljoen euro.

    De nieuwe eigenaar staat naar eigen zeggen achter de “wereldwijde groeistrategie” van Nedschroef, dat onder meer levert aan de automobielindustrie en de ruimtevaart. Topman Mathias Hüttenrauch van Nedschroef wees er op dat, door het samengaan met PMC, Nedschroef “maximaal kan profiteren van de geweldige groeikansen in Azië en elders in de wereld”.

    Goedkeuring China

    De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring in China en van mededingingsautoriteiten. Omdat PMC, een van de grootste exporteurs van bevestigingsmiddelen voor de automotive sector in China, genoteerd is aan de beurs van Hongkong, zal het een aandeelhoudersvergadering houden.

    Nedschroef gaat terug tot 1894, toen het begon als fabrikant van klinknagels voor de scheepsbouw. In 1987 ging het bedrijf uit Helmond naar de beurs. In 1994 kreeg Nedschroef ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan het predikaat ‘Koninklijk’ verleend. Het concern, met ongeveer 1500 medewerkers waarvan de meeste werken in productiefaciliteiten in Duitsland, werd in 2007 van de Amsterdamse beurs gehaald door Gilde, die daar destijds zo'n 258 miljoen euro voor betaalde.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.