Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Unit 4 Agresso« Terug naar discussie overzicht

Q1 cijfers

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 april 2012 17:06
    Unit4 cijfers KW1 behoorlijk goed - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Unit4 (U4AGR.AE) publiceerde dinsdag voorbeurs zijn eerstekwartaalcijfers. "Hoewel de organische omzetgroei waarschijnlijk tussen de 0% en 1% uitkam en de EBITDA-marges licht daalden, zijn de resultaten van het bedrijf, gezien de huidige moeilijke marktomstandigheden behoorlijk goed, stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities. De analist hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR25,00. Omstreeks 11.05 uur noteert het aandeel 1,7% hoger op EUR20,73, terwijl de Midkap met 0,9% stijgt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  2. forum rang 10 voda 24 april 2012 17:06
    Unit4 blijft optimistisch - Rabo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank meldt naar aanleiding van de cijfers van Unit4 (U4AGR.AE) dat het bedrijf optimistisch gestemd is. De autonome omzetgroei was daarbij beter dan Rabo's verwachtingen. De Ebitda kwam echter iets lager uit dan verwacht, vanwege de investeringen in sales & marketing en herstructureringskosten in met name Spanje. Rabobank hanteert een buy-advies met een koersdoel op EUR25,00. Omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 1,7% hoger op EUR20,73, terwijl de Midkap met 0,5% stijgt. (EVG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  3. forum rang 10 voda 24 april 2012 17:07
    Unit4 boekt geringe omzetgroei KW1, positief over heel 2012


    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Unit4 nv (U4AGR.AE) heeft in het eerste kwartaal een geringe omzetstijging geboekt en is positief over de verwachtingen voor het volledige jaar, maakt het softwarebedrijf dinsdag bekend in een trading update.

    De omzet steeg in de eerste drie maanden met 3% tot EUR115,3 miljoen. Daarbij merkt Unit4 op dat de vergelijkingsbasis uitdagend is, aangezien in het eerste kwartaal van 2011 een sterke omzetgroei van 23% plaatsvond, geholpen door een grote deal in Noorwegen.

    De omzet steeg boven verwachting in Noord-Amerika, Canada, Azie-Pacific, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

    Zich baserend op de huidige orders in de pijplijn verwacht het management voor zowel omzet als de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) enkelcijferige groei in heel 2012.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


  4. [verwijderd] 25 april 2012 08:24
    woensdag 25 april 2012

    Unit4 ontslaat 30 Spaanse consultants
    Softwareleverancier Unit4 uit Sliedrecht heeft in het eerste kwartaal van 2012 dertig van zijn Spaanse consultants naar huis gestuurd. Aanleiding is de economische tegenwind die Unit4 in Spanje ervaart. In totaal kregen de vertrekkende medewerkers een bedrag van twee miljoen euro mee.



    Aanleiding voor de ontslagen is de moeizame economische situatie in Spanje. Daardoor valt de omzet tegen. 'Wij hebben de tering naar de nering gezet', zegt financieel directeur Edwin van Leeuwen van Unit4. De kosten vallen hem niet mee. ‘Het blijft een europees land: we moeten de mensen ruwweg een jaarsalaris meegeven. In dit geval komt dat neer op zo'n 50.000 euro de man.'

    Unit4 nam vorig jaar al maatregelen in Spanje. De ontwikkelactiviteiten van het bedrijf in Noorwegen werden gecentraliseerd in het Spaanse Granada. Enkele jaren geleden besloot Unit4 hier de ontwikkelactiviteiten naar toe te brengen. De lonen liggen er laag en de beschikbaarheid van hoogopgeleide medewerkers is ruim in de universiteitsstad.

    Aandeelhoudersvergadering
    Op de agenda voor jaarlijkse vergadering van aandeelhouders staat een verzoek van de Unit4-directie voor toestemming voor het uitgeven van nieuwe aandelen. Het gaat om twee standaard verzoeken, die ook eerdere jaren op de agenda stonden, vertelt van Leeuwen. ‘In het ene geval gaat het om de financiering van een mogelijke overname, in het tweede geval om een beschermingsconstructie bij een vijandige overname.' Van beide situaties is nog geen sprake, zegt Van Leeuwen.

    Bij een vijandig overnamebod kan het management extra bedenktijd creëren door nieuwe aandelen uit te geven. Hierdoor verwatert het belang - en daarmee de zeggenschap - van aandeelhouders in de onderneming. Na zes maanden kunnen de aandeelhouders deze maatregel weer terugdraaien.

  5. [verwijderd] 26 mei 2012 19:59
    quote:

    Alles kwijt schreef op 25 mei 2012 11:26:

    [...]

    Nu, een maand later 19,75 eur. In de tussentijd is er dus blijkbaar strond aan de parel gekomen.
    Ja A.K. maar styront aan de knikker is me ook wat:-)

    Nee zonder gekheid. Bijna geen fonds is de dans ontsprongen en ook ambitieuze fondsen delen in de malaise. Komt (ooit) wel goed

    Ik heb nu 80% van mijn aandelenpot cash en wacht het allemaal eerst maar eens rustig af. Mijn best lopende fonds is nu TT maar ja daar zat ik boorlijk laag in
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.