Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Logica« Terug naar discussie overzicht

FONDSEN UITGELICHT: Logica

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 mei 2011 17:49
    FONDSEN UITGELICHT: Logica en SBM


    Door Harm Luttikhedde en Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door Europese rentebesluiten en Amerikaanse banencijfers, werd Logica op de Nederlandse beurs beloond voor beter dan verwachte kwartaalcijfers. SBM viel juist tegen en werd door de markt een paar procent teruggezet.


    LOGICA OVERTUIGT NA BETER DAN VERWACHT KW1

    Logica plc (LOG.LN) was een van de uitblinkers op de beurs deze week, na beter dan verwachte eerstekwartaalresultaten. De omzet groeide met 5%, de orderinstroom met 29% en de outlook voor het hele jaar werd overtuigend gehandhaafd.

    Het ict-bedrijf, dat last had van overheidsbezuinigingen in heel Europa, vooral in het VK, verwacht het dit jaar beter te doen dan de markt, die volgens chief executive Andy Green "lage, enkelcijferige" groei zal laten zien. Zoals eerder aangegeven zal de winstmarge naar verwachting licht stijgen ten opzichte van de 7,4% in 2010.

    Logica zei dat het goed gevulde orderboek het vertrouwen versterkt dat het VK in de tweede jaarhelft weer terug zal keren naar groei.

    Analisten reageerden onverdeeld positief. Roger Phillips van Evolution Securities omschreef de omzet en boekingen als "zeer sterk". Ook de stabilisatie van de omzet uit Consulting & Professional Services, na negen maanden van daling, bleef niet onopgemerkt. "Dit is een goed eerste kwartaal, met belangrijke indicatoren, vooral in Consulting & Professional Services, die een herstelscenario ondersteunen", aldus Singer Capital Markets.

    In de eerste verslagperiode steeg de omzet op vergelijkbare basis met 5% tot GBP978 miljoen. De orderinstroom bereikte een niveau van GBP1,4 miljard.

    Het aandeel won op weekbasis 5,9%, en sloot vrijdag op EUR1,61.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.