Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Logica« Terug naar discussie overzicht

FONDSEN UITGELICHT: CSM en Logica

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 februari 2011 17:59
    FONDSEN UITGELICHT: CSM en Logica


    Door Bart Koster en Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin de beurzen heftig reageerden op de crisis in Libie en de daarmee verband houdende sterk stijgende olieprijzen, was CSM een oase van rust, met goede resultaten en positieve vooruitzichten. Logica stelde teleur, met name in de outlook die mager afstak ten opzichte van de concurrentie.

    LOGICA ONDERUIT OP TEGENVALLENDE OUTLOOK

    De Brits-Nederlandse ict-dienstverlener Logica (LOG.LN) was afgelopen week een van de grootste dalers op Euronext Amsterdam. Beleggers waren vooral teleurgesteld in de outlook voor komend jaar.

    Daarin stelt het bedrijf onder meer een bescheiden margeverbetering te voorzien in een zich verder herstellende markt. Ook steekt de margeverwachting mager af in vergelijking met concurrenten als Atos Origin en Capgemini. Er werd duidelijk op meer gerekend. Op termijn wil Logica naar een winstmarge van minimaal 10%.

    De jaarresultaten waren verder in lijn met de gemiddelde verwachtingen onder analisten, of werden anderszins als 'gemengd' gekwalificeerd. Zo was Societe Generale positief over de omzetgroei en orderinstroom van outsourcing in het vierde kwartaal, maar minder te spreken over de prestaties in het Verenigd Koninkrijk. 'SocGen' verlaagde zijn koersdoel naar 165 pence van 180 pence. Het advies bleef buy.

    In het voorbije jaar steeg de omzet autonoom met 1% tot GBP3,7 miljard en bleef de aangepaste operationele marge 7,4%, ondanks een zwakke Benelux-markt. De winst voor belastingen bedroeg GBP193 miljoen, waar dat een jaar eerder nog GBP43 miljoen was, gedrukt door buitengewone kosten.

    Het aandeel verloor op weekbasis 7,4% en sloot vrijdag op EUR1,62.


    - Door Bart Koster en Harm Luttikhedde; Dow
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.