Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Octoplus« Terug naar discussie overzicht

Third quarter business update.

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. flosz 9 november 2009 09:10
    Even los van voorspelling dag- en weekverloop-draadje. ( www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=1838... )

    OctoPlus publishes third quarter business update
    09.11.2009, Leiden, the Netherlands
    OctoPlus N.V. (“OctoPlus” or the “Company”) (Euronext: OCTO), today publishes a business update for the third quarter of 2009.

    Highlights

    Financial
    • Positive operating result (EBIT) achieved for the third quarter, driven by strong third quarter revenues and cost savings
    • Revenues for the first nine months of 2009 are well in line with guidance for the full year of € 19 million

    Operational
    • Two substantial contract development service contracts signed in August and September, including one with a European mid-sized pharma company
    • Expansion of drug delivery evaluation contract with an existing client signed in September
    • Phase IIb clinical study with Locteron® ongoing: OctoPlus awaits top-line results from licensee Biolex
    • Restructuring of the organisation is proceeding as planned

    Strategy
    • International adoption of OctoPlus’ controlled release technology with growing number of evaluations by both small and large (bio)pharmaceutical companies

    Outlook
    • OctoPlus reiterates the expected 2009 revenues of approximately € 19 million

    Simon Sturge, CEO of OctoPlus comments: “I am delighted to be able to report an operating profit for the third quarter of 2009, whereas we reiterate that we do not expect to achieve a positive cash flow in the second half of the year. Revenues in the first nine months of 2009 have been in line with expectations and we are very excited about the additional clients that have decided to work with us during the third quarter. Our restructured organisation has positioned the Company for a promising future.”
    www.octoplus.nl/index.cfm/octoplus/ne...
    ****************

    Octoplus KW3 '09 positief operationeel resultaat
    9 november 2009, 8:06 uur | FD.nl/DJ

    Door Patrick Buis
    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Octoplus nv heeft het afgelopen kwartaal een positief operationeel resultaat behaald als gevolg van een goede kwartaalomzet en kostenbesparingen, meldt het bedrijf maandag middels een trading update.

    De omzet in de eerste negen maanden van 2009 is in overeenstemming met de verwachtingen voor het volledige jaar en zal conform de verwachtingen uitkomen op euro 19 mln.

    In achtereenvolgens augustus en september tekende het bedrijf twee belangrijke service contracten, waaronder een contract met een Europees middelgroot farmaceutisch bedrijf.

    Daarnaast werd in september een uitbreiding van een evaluatiecontract met een bestaande klant getekend en zegt het bedrijf dat de herstructurering van de organisatie volgens plan verloopt.

    Tot slot meldt met het concern dat er internationaal interesse bestaat voor Octoplus' technologie voor langwerkende medicijnen en er sprake is van een groeiend aantal evaluatiecontracten met zowel kleine als grote biofarmaceutische bedrijven.
    www.fd.nl/artikel/13583791/octoplus-k...
  2. flosz 9 november 2009 09:15
    Vanochtend voorbeurs is Octoplus met een trading update gekomen. De onderneming heeft een positief operationeel resultaat (EBIT) in het derde kwartaal behaald als gevolg van een goede kwartaalomzet en met succes doorgevoerde kostenbesparingen. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 bleek in overeenstemming met de afgegeven verwachtingen voor het volledige jaar van 19 miljoen euro Operationeel. De herstructurering van de organisatie verloopt daarbij volgens plan. OctoPlus herhaalde de omzetverwachting voor 2009 van ongeveer 19 miljoen euro.
    www.deaandeelhouder.nl/news/2009/11/9...
    *********
    Octoplus blijft op schema
    robert du bois - 9 november 2009, 07:48
    Een goede kwartaalomzet en succesvolle kostenbesparingen houden de biofarmaceut op koers voor het behalen van de jaardoelstelling.
    Vanochtend voorbeurs is Octoplus met een trading update gekomen. De onderneming heeft een positief operationeel resultaat (EBIT) in het derde kwartaal behaald als gevolg van een goede kwartaalomzet en met succes doorgevoerde kostenbesparingen. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 bleek in overeenstemming met de afgegeven verwachtingen voor het volledige jaar van 19 miljoen euro Operationeel. De herstructurering van de organisatie verloopt daarbij volgens plan.

    Gebeurtenissen
    Octopus heeft twee substantiële service contracten getekend in augustus en september, waaronder een contract met een Europees middelgroot farmaceutisch bedrijf. Daarnaast is er een Uitbreiding van een evaluatiecontract voor langerwerkende formulering met
    een bestaande klant getekend in september.
    Daarnaast is er een Fase IIb klinisch onderzoek met Locteron® gaande: in afwachting van resultaten op hoofdlijnen van licentiepartner Biolex. De biofarmaceut bemerkt sowieso een toenemden internationale interesse voor OctoPlus’ technologie voor langerwerkende medicijnen. Er is sprake van een groeiend aantal evaluatiecontracten met zowel kleine als grote (bio)farmaceutische bedrijven.

    Toelichting Simon Sturge, CEO van OctoPlus
    “Het is erg goed nieuws dat we in het derde kwartaal van 2009 een operationele winst hebben behaald. Tegelijkertijd herhaal ik dat we niet verwachten een positieve kasstroom te zullen realiseren in de tweede helft van het jaar. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 is in lijn met onze verwachtingen en we zijn verheugd met de nieuwe klanten die in het derde kwartaal hebben besloten met ons te werken. De herstructurering van onze organisatie positioneert de Onderneming voor een veelbelovende toekomst.”

    Verwachtingen
    OctoPlus herhaalt de omzetverwachting voor 2009 van ongeveer 19 miljoen euro.

    Door: Robert du Bois, ABM Financial News
    www.deaandeelhouder.nl/news/2009/11/9...
    **************

    OctoPlus boekt positief kwartaalresultaat
    MAANDAG 9 NOVEMBER 2009, 08:00 | 113 keer gelezen
    LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf OctoPlus heeft in het derde kwartaal een positief operationeel resultaat behaald. Het bedrijf herhaalde zijn verwachting over heel 2009 een omzet te boeken van 19 miljoen euro. Dat maakte OctoPlus maandag bekend.

    OctoPlus maakte geen concreet winstcijfer bekend. Volgens OctoPlus is de winst te danken aan kostenbesparingen en een goede kwartaalomzet. De omzet in de eerste negen maanden van dit jaar was volgens OctoPlus in lijn met de eigen verwachtingen. Topman Simon Sturge herhaalde echter zijn verwachting geen positieve kasstroom te verwachten in de tweede helft van het jaar.

    OctoPlus tekende in september een contract met het Zwitserse Axentis Pharma op het gebied van farmaceutische ontwikkeling en productie. De waarde van het contract werd niet naar buiten gebracht.
    www.beursduivel.be/nieuws/76535/octop...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.