Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

Laatste koers (eur) Verschil Volume
23,250   +0,350   (+1,53%) Dagrange 22,950 - 23,350 43.987   Gem. (3M) 111,3K

Heijmans - November 2016

2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 25 november 2016 13:21
    Nuchtere kijk op: Gisteravond kwart voor 12 schreef ik WEER over die CEO. Dan de volgende ochtend lezen dat hij opstapt is opmerkelijk. Alles duidt erop dat de banken aan zet zijn, en niet het management. Die stonden echt met de rug tegen de muur. Zie eerdere reacties van me. Dit is toch niet allemaal toeval, juist nu een CEO en een CFO eruit. Kom denk nuchter na. Ik ga hier niet over de koersen schrijven, de banken ruimen op, zo sterk zijn ze met de gebeurtenissen van de afgelopen paar maanden, wat ik al eerder heb uitgelegd als mismanagement. En de banken hadden de macht al met die dit jaar verlengde convenanten. Ook al eerder genoeg over geschreven. Eigenlijk voelde je dit dus allemaal aankomen. Neemt niet weg dat de VEB het er ook wel druk mee krijgt. Je zal maar aandelen gekocht hebben na uitkomst halfjaar bericht 2016 (17-8-16). Heb ik ook al het nodige over geschreven deze maand op dit forum. Mismanagement dus. Taak voor de VEB en anderen om e.e.a. op deze heren te verhalen i.p.v. op het bedrijf zelf. In NL zie je vrijwel nooit dat dat soort schade bij een privé persoon terecht komt. Maar goed, die 2 gaan weg, nu afwachten hoe de banken eerst zichzelf zeker stellen, en vervolgens pas aan de AH denken. Feit blijft, de VEB gaf het al aan, men schaakt over de rug van de AH heen en er is nog geen echte oplossing. Dat moet allemaal nog komen. Net als bv arbitrage uitspraken enz. Heijmans zal de afgelopen maanden met al deze media (soap) berichten niet giga verdiend en gescoord hebben, veel vertrouwen is weg (gelukkig die 2 ook) maar de AH moeten nu afwachten waar extra geld en vertrouwen vandaan gaat komen. Ook al eerder geschreven, een te kleine ingreep werkt averechts. Het is steeds hetzelfde geval bij dit bedrijf, ze schurken tegen die banklimieten aan. Reken maar dat die banken nu nog meer schoon schip willen maken en het spel nu pas begint en de rust zo nog niet terug keert. Alle mooie uitleg verhalen die je overal leest en die soms haaks op elkaar staan ten spijt, de factor tijd en vertrouwen is troef, en de grootste troef (wetenschap) ligt bij de banken en niet bij de AH op dit moment. Kopen verkopen, stil zitten als je geschoren wordt enz. het is net een schaakspel, maar Heijmans is alleen geholpen, als er rigoureus iets veranderd, en wat komt er nog meer voor een (toevallig nieuws, maar niet heus) oplossing uit de hoed van de bankiers die echt aan het roer zitten. Of het een zinkend schip is of niet? Ieder zijn eigen mening (ik geen belang en uitspraak daarover) wacht dit schaakspel af. CEO EN CFO zijn al schaakmat gezet en 't wordt mooi als timing en eigen initiatief uitgelegd pff.

  2. [verwijderd] 25 november 2016 14:13
    Na MacIntosch (juweeltje van Diegy) wordt dit zijn 2e mega flater. En dan vergeet ik er nog een paar. Pas op mensen. Diegy roept telkenmale dat er grote instappers zijn, dat er overnamegeruchten zijn, dat koersen wel omhoog moeten omdat er zoveel af gegaan is.
    Dit aandeel is momenteel een speeltje van de banken geworden. En waar herinnert dit ons aan. Juist ja, Imtech.
  3. forum rang 6 bartbas 25 november 2016 14:13
    quote:

    Daexter schreef op 24 november 2016 18:21:

    [...]

    Meer realistisch is ergens tussen de 4 en de 6,5 tot aan ca medio januari, als er tot die tijd geen ontwikkelingen zijn zal de koers vlak voor de jaarcijfers mogelijk op kunnen lopen tot 7,5 of 8 euro, maar evengoed kunnen dalen tot 3 euro als er negatief nieuws komt, wat zeker niet uit te sluiten is

    Op de lange termijn (>3 jaar) is als heijmans het allemaal overleeft (waar ik wel van uitga) een koers van 15 euro heel goed mogelijk
    Ben het met je eensdat . Ik verwacht zelf dat een emissie geen belangrijke koersval zal veroorzaken Wanneer je de inschrijfpremie voor bestaande aandeelhouders meerekent. Heijmans moet de winter door en dan kan het weer snel omhoog gaan. Je houdt natuurlijk wel het effect van verwatering. Een snelle emissie lijkt me ook goed voor alle partijen. De onzekerheid is weg en opdrachtgevers hebben geen reden meer om te twijfelen aan de financiële stabiliteit van het bedrijf. Menig opdrachtgever zal zich nu waarschijnlijk achter het oor krabben voordat hij H. op dit moment een order gunt.
    OOk de dramatische verhalen op dit forum zijn weinig helpend voor de reputatie van dit mooie bouwbedrijf. (ik heb een flinke positie in bam en een beperkt aantal (600) aandelen Heijmans. Eind vorige week kocht ik wat calls in dit aandeel.
    bartbas
  4. forum rang 6 bartbas 25 november 2016 14:18
    quote:

    Stirred schreef op 25 november 2016 14:13:

    Na MacIntosch (juweeltje van Diegy) wordt dit zijn 2e mega flater. En dan vergeet ik er nog een paar. Pas op mensen. Diegy roept telkenmale dat er grote instappers zijn, dat er overnamegeruchten zijn, dat koersen wel omhoog moeten omdat er zoveel af gegaan is.
    Dit aandeel is momenteel een speeltje van de banken geworden. En waar herinnert dit ons aan. Juist ja, Imtech.
    De vergelijking met Imtech slaat nergens op. Daar speelde list en bedrog hoogtij. Een aantal lieden zouden daar de gevangenis in moeten.
    Bij Heijmans komt een slechte bouwmarkt bij wat misrekeningen en onvoorziene tegenvallers Van kwader trouw lijkt me geen sprake. Aandeelhouders zijn belangrijk, maar nu komt de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid even eerst.
    Even geduld en dan kunnen de aandeelhouders ook weer oogsten.

    bartbas
  5. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 25 november 2016 14:45
    Echt ik raak meer en meer ervan overtuigd dat dit bedrijf in een diepe (bestuur)crisis zit.
    Eerst wordt er min of meer gelogen (mismanagement) in halfjaarbericht 2016 en 2 1/2 maand later in Q3 hebben we kunnen lezen, wat de draai was. Daarna dus deze stroomversnelling. Al jaren worden we mijns inziens verkeerd voorgelicht. Van pech naar tegenslag, toevalligheid enz. Ook nu weer met het vertrek van de CEO en CFO? Hoe kun je nu zoiets timen in deze tijdspanne. Er wordt gewoon weer niet eerlijk bericht naar de AH toe. Sterker nog het vermoeden bestaat dat er zelfs kort voor die bekendmakingen een lek zit en je op de beurs in bv de omzetten voorwetenschap terug ziet. Echt waarom word er niet naar wat ik aanneem gewoon de waarheid verteld. Als de CFO en nu de CEO anders berichten, waarom zeggen de commissarissen het ware verhaal niet? Wie gaat straks klagende AH die na 17-8-16 hebben gekocht op de visie/outlook van de CEO en CFO aanklagen enz. Echt het zaakje gaat meer en meer stinken met deze zogenaamde toevalligheden allemaal. Het is niet alleen de druk van de banken, maar NIEMAND geeft eerlijkheid van zaken en meer openheid. Pff ja dat dit kan, zulke berichten blijven brengen die zogenaamd toeval zijn. Dat de VEB adjunct directeur ook al zo sprak (https://www.bnr.nl/player/audio/10052508/10314505) de geloofwaardigheid wordt er al met al niet beter op, en dus het vertrouwen in deze soap ook niet. Banken denken eerst aan de deal en eigen centen, maar commissarissen, jullie hebben ook plichten? Waarom al dit (gepland/besproken) toeval? Als er na al die jaren geen eerlijke openheid gaat komen, links of rechtsom, voorspel ik nog meer uitstel, stilte voor de storm (zwijgen/huichelen) en dus afbraak van vertrouwen. Typisch iets waar ook banken, AH enz. niet op zitten te wachten. Maar de banken hebben de zweep in de hand, en dirigeren de makke paarden van Heijmans (incl. commissarissen blijkbaar) met wat ik denk deels onwaarheden naar ???? de slachtbank? Denk het niet, maar de banken zorgen wel straks voor meer zekerheid voor hen zelf, en dat gaat denk ik met die troeven die ze hebben ten koste vd huidige AH. Los wat claims van arbitrage zaken ook gaan worden, deze geloofwaardigheid crisis kost het bedrijf meer dan ... euro. Het is nu niet alleen geld, maar het lijkt erop dat de beerput meer en meer open gaat. Ik hoop echt, dat dit besef bij allen snel komt, en dat het tij weer keert en er weer iets positiefs te melden is vanuit Rosmalen. Maar dan wel eerlijke berichtgeving graag waar niet de huidige AH om te tuin worden geleid. Daar lijkt het sterk op allemaal. Mijn nuchtere kijk op, is een mening zonder belang (positie) in dit bedrijf, maar meer ingegeven door jarenlange verbazing, laat ik het netter formuleren ;-)
2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.